TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana, engelleri aşıyor

Adana Kent Konseyi tarafından gerçekleştirilen 'Engelsiz Adana Çalıştay' raporu açıklandı. Başkan Sözlü, "Bu projeyi halkımız ve kentimiz için hayata geçireceğiz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2015 17:02
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2015 17:02
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Adana, engelleri aşıyor

Adana, engelleri aşıyor

 

ADANA (İHA) - Adana Kent Konseyi tarafından gerçekleştirilen 'Engelsiz Adana Çalıştay' raporu açıklandı. Başkan Sözlü, "Bu projeyi halkımız ve kentimiz için hayata geçireceğiz" dedi.
Adana Kent Konseyi tarafından gerçekleştirilen 'Engelsiz Adana Çalıştay' raporunun açıklandığı ve sonuçlarının ele alındığı toplantıya katılan Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Hüseyin Sözlü, Çalıştay'ın ortaya koyduğu sonuç ve önerilerin, tüm kurum ve kuruluşlarımızı yakından ilgilendirdiğini söyledi.
Söz konusu raporun, Adana'nın çağdaş bir kent olma yolunda atılan önemli bir adım olduğunu vurgulayan Başkan Sözlü, "Engelsiz Adana Çalıştay’ı, engelsiz kent sürecinde sorundan etkilenen tüm gruplar ile uygulamacı birimleri bir araya getirerek, bilimsel bir bakış açısıyla durum tespiti yapmıştır. Bu alandaki çalışmalar, kentimizin çağdaş bir kent olma, ortak karar verebilme, toplumsal faydası yüksek olan alanlarda ortak üretim yapabilme yeteneğini geliştirme yönünde önemli bir adımdır. Bu projeyi halkımız ve kentimiz için hayata geçireceğiz" dedi.

BÜYÜKŞEHİR, ENGELSİZ ADANA'NIN LOKOMOTİFİ
'Engelsiz Adana' Raporu ve Sonuçları' hakkında katılımcılara bilgi veren Yrd. Doç. Dr. İsmail Güneş, söz konusu çalışmanın başarıya ulaşabilmesi ve uygulanabilir olması için stratejik bir planın parçası olması gereğine dikkat çekti. Adana Büyükşehir Belediyesi'nin 'Engelsiz Adana' idealini gerçekleştirilmesinde lokomotif kurum olduğuna dikkat çeken Güneş, "Bu nedenle Çalıştay sonuçlarının bir faaliyet programına dönüştürülmesi, çalışmada belirlenen öncelikli konuların bir eylem planı haline getirilmesi ve Büyükşehir Belediyesi'nin sonuçlara sahip çıkması oldukça önemli. Ayrıca başarılı olma açısından bir koordinasyon ve izleme birimi oluşturması hayati önem taşımakta" diye konuştu.

KOMİSYON KURULMASI KARARI ALINDI
Katılımcıların imar, trafik, ulaştırma, farkındalık, istihdam, spor, sosyal kültürel faaliyetler ve koordinasyon konularında neler yapılabileceği hakkında fikirlerini beyan ettiği toplantı sonunda, raporun kamuoyu ile paylaşılması, konuyla ilgili Büyükşehir Belediyesi bünyesinde engellilerle ilgili yapılacak faaliyetlerin koordinasyonu ve izlenmesi amacıyla bir komisyon kurulması kararı alındı.
'Engelsiz Adana Çalıştayı'nın sonuçlarının ele alındığı toplantıya Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün yanı sıra, Çukurova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd..Doç. Dr. İsmail Güneş, Adana Kent Konseyi Başkanı Ahmet Özen, Genel Sekreteri Ekrem Aslan, Engelli Meclisi Başkanı Ali Duran Karaya, Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Durmuş Ökten, Engelli Hizmetleri Şube Müdürü Remziye Ebrahimisadr katıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.