TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İthal dilenciler!

Adanalı vatandaşlar Suriyeli mültecilerin kent içerisinde neredeyse her 100 metrede bir dilenmelerine tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2015 14:54
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2015 14:54
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
İthal dilenciler!

ÖZEL HABER

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)- Suriye’de yaşanan iç savaş devam ediyor. Türkiye’ye sınırdan giriş yapan şanslı aileler çeşitli kentlerde kurulan mülteci kamplarına yerleştiriliyor. Ancak büyük bir çoğunluğu ise hala sokaklarda perişan halde yaşıyor.

Suriye’de meslek sahibi olan mülteciler az parayla dahi olsa Türkiye’de iş bulup kaçak olarak çalıştırılıyor. Ancak mesleği olmayanlar için ise kabus dolu günler yaşanıyor. Suriyelilerin Türkiye’ye gelmesi ile bulaşıcı hastalıklarda bir artış yaşandı.  Şark çıbanı hastalığı ülke genelinde hızla yayılmaya başladı. Özellikle çocuklarda görülen bu hastalık çeçe sineği aracılığı ile yayıldığı öğrenildi.

DİLENCİLERDEN YÜRÜNMÜYOR

Ülke genelinde son dönemde dilenci sayısında da artış yaşanmaya başladı. Özellikle Adana’da son dönemde Suriyeli dilencilerden kent içerisinde yürünemez duruma gelindi. Adana’nın mülki amiri, emniyet müdürü ve belediye başkanlarının sıklıkla kullandığı yollarda Suriyeli dilencilerin görülmesine rağmen bir önlem alınmaması ise akıllarda soru işareti bıraktı.

ÇOCUKLAR VE KADINLAR ÖN PLANDA

Özellikle ağırlıklı olarak çocuklar ve kadınların dilencilik yaptığı görüldü. Cuma Namazları sonrası dilenci sayısında ise neredeyse 2,3 kat artış yaşandığı tahmin ediliyor. Her sokak başında cadde kenarlarında, parklarda, kaldırımlarda dilenenleri görmek mümkün. Polis ve zabıta ekiplerinin yanlarında bile dilencilik yapan şahıslara kimsenin ses çıkartmadığı öne sürülüyor.

TRAFİK IŞIKLARINDA DİLENİYORLAR

Trafik ışıklarında dilenen çocuk dilenciler ise, sürücüleri ayrı bir sorun yaşatıyor. Trafik kazalarına davetiye çıkartan çocuk mülteci dilenciler, kimi zaman kendilerine para vermeyen araçlarının kaputlarına tutunuyor. Sürücü para vermeyene kadarda kaputu bırakman mülteci çocuklar artık sürücüleri canlarından bezdiriyor.

VATANDAŞ ZOR DURUMDA KALIYOR

Vatandaşlar Suriye’deki karışıklığın faturasını mültecilerin uygunsuz hareketleri nedeni ile kendilerinin çektiğini söyledi. Mültecilerin durumlarının zor olduğunu bildiklerini fakat kimseyi rahatsız etmeye de haklarının olmadığını anlatan vatandaşlar, “Bizler artık dilencilik yapan bu kişilere katlanamıyoruz. Her yerde insanların karşısına çıkıp rahatsızlık veriyorlar” dedi.

SAHİP ÇIKILMALI

Hükümetin Suriyelileri kentlere sokmamalarını isteyen vatandaşlar, “Madem hükümet bu kişilere sahip çıkıp, ülke sınırları içerisine kabul etti. O zaman sahip çıkacak. Sokaklarda per perişan bırakmayacak. Adana Valisi Mustafa Büyük, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek Merkez Cami’de namaz kılıyor. Yaşananları görüyorlar. Neden bir çözüm arayışına girmiyorlar, merak ediyoruz” diye konuştular.

HİÇBİR İŞLEM YAPILMIYOR

Vatandaşlar; Özel trafik ekipleri eskortluğunda giden kent yöneticilerinin ışıklarda bu dilenci çocukları fark etmemiş olabilir. Çünkü trafik polisleri geçiş güzergahlarını önceden temizliyorlar. Kent günlük gülistanlık gösteriliyor. Ama maalesef öyle değil. Her geçen gün dilenci sayısı artıyor. Hiçbir işlem yapılmıyor bu kişilere. Artık yetkililer kenttaşlarının yanında olup onlara da sahip çıkmalılar” ifadelerini kullandılar.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.