TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çin malı ürünleri parçaladılar

Türkiye Kamu Sen Adana İl Temsilciliği üyeleri Çin zulmündeki Doğu Türkistan ile ilgili basın açıklaması yaparak, yanlarında getirdikleri Çin malı ürünleri parçaladı.

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2015 15:07
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2015 15:07
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Çin malı ürünleri parçaladılar

 

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)-Türkiye Kamu Sen Adana İl Temsilciliği üyeleri Çin zulmündeki Doğu Türkistan ile ilgili basın açıklaması yaparak, yanlarında getirdikleri Çin malı ürünleri parçaladı.

İsmet İnönü Parkı içerisinde toplanan grup adına basın açıklaması metnini okuyan Türkiye Kamu Sen Adana İl Temsilcisi Selahattin Dolgun, Doğu Türkistan’dan yükselen çığlıkların yüreklerini dağladığını aktardı. Ramazan ayında Doğu Türkistan’da bir milletin kan ağladığını, bütün dünyanın bu durum karşısında kör, sağır, dilsiz bir şekilde yapılan zulmü seyrettiğine dikkat çeken Dolgun, “Ne yazık ki, milletimizin büyük çoğunluğunun yaşanan insanlık dramından haberi bile yoktur.  Çin Devleti yıllardır işgal ettiği Doğu Türkistan’da sistematik katliamlar gerçekleştirmektedir. Türkistan kan gölü haline gelmişken hükümet, yaşanan dramı görmezden gelmekte, sözde insan hakları savunucuları susmakla yetinmektedir” dedi.

Dünya’nın her yerinde Türk’e karşı girişilen bu saldırıların, tarihten Türk isminin silinmesi için çabalayan şer odaklarının bir planı olduğunu vurgulayan Dolgun, “Beşikteki bebeklerin çığlığı , yüreklerimizi yakıyor. Binlerce yıldır Türkmen kardeşlerimizin yaşadığı bu topraklardan sürülmesi, ırzlarının ayaklar altına alınması katledilmesi yüreklerimizi yakıyor. Türkmen kardeşlerimizin dünyanın uzak köşesinde yapayalnız bırakılması yüreklerimizi yakıyor. Türkmenler üzerinde uygulanan bu katliama ne hükümet ne de dünya devletlerinin seyirci kalması asla kabul edilemez. Dicle kenarında bir koyun kaybolsa hesabının kendilerinden sorulacağını ifade edenler acaba Doğu Türkistan’dakileri ne olarak görmektedirler?. Bu nedenle Türk Hükümeti bir an önce bu vahşete dur demek zorundadır. Çin’in uyguladığı bu tutumu kınıyor, protesto ediyoruz” diye konuştu.

Açıklamanın ardından Kamu Sen üyeleri yanlarında getirdikleri Çin malı ürünleri yerlere fırlatarak, ayakları ile ezip parçaladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.