TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BAŞ’TAN TEPKİ

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş, partisine yönelik karalama kampanyasına tepki gösterdi. Baş, "Partimizin ve Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin ilkeli duruşu, sağduyulu her vatandaşımızın takdirini kazanmıştır." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2015 18:47
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2015 18:47
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
BAŞ’TAN TEPKİ

ADANA (İLKHABER) – Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanı Yusuf Baş, “Terör örgütü için ‘Genel affa evet deriz’ diyen Sayın Kılıçdaroğlu yönetimindeki CHP, HDP’siz bir dünya düşünemez hale gelmiştir.” dedi.

OTOBÜSE TERS BİNENLER ÖNÜNÜ GÖREMEZLER

Yusuf Baş, TBMM Başkanlık seçiminin ardından “MHP’yi AKP’ye destek vermekle” suçlayan ve karalama kampanyası başlatan çevrelere tepki gösterdi. Baş, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“TBMM Başkanlığı seçiminde de Partimizin ve Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin ilkeli duruşu, sağduyulu her vatandaşımızın takdirini kazanmıştır. Ama soldan başını çeviremeyenler sağını, otobüse ters binenler önünü göremezler. Söz konusu seçimde 3. tur dahil MHP olarak kendi adayımızı destekledik. Son turda ise tüzük gereği 3. turda en çok oy alan iki aday yarışmıştır. Buna göre; 4. turda  Saray’ın ‘çok özel ilgisine mazhar olan’ ve HDP-CHP bloğunun desteklediği Sayın Deniz Baykal ile AKP’nin adayı Sayın İsmet Yılmaz seçime girmiş, MHP bu son turda ‘geçersiz’ oy kullanmıştır.”

BAHÇELİ, KİRLİ OYUNU BOZDU

Baş, devamla şunları söyledi:

“Bu tablodan ‘MHP AKP’nin adayını destekledi’ sonucunu çıkaranlar ya bilgi fukarası ya da art niyetlidir. HDP’yi yok saymamızdan rahatsız olanların MHP’ne saldırması, sağduyu sahibinin yapacağı bir iş değildir. Plana göre CHP, Meclis Başkanlığını kazanırken bir oldu bittiyle MHP’yi HDP ile aynı safta buluşturmuş olacaktı. 7 Haziran seçim sürecinde AKP’nin ısrarla ‘CHP-MHP-HDP aynı blokta’ şeklindeki yalanı da gerçekleşecekti. Temiz siyasetin temsilcisi MHP’nin ve Sayın Bahçeli’nin ilkeli duruşuyla kirli oyun bozulmuştur.”

AKP İKTİDARI CHP’NİN ESERİDİR

Yusuf Baş, şunları kaydetti:

“CHP daha önce Cumhurbaşkanı adayı olarak ilan ettikleri Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu’nu Meclis Başkanlığı seçiminde desteklememiştir; bu yönüyle vefasız çıkmıştır. Hemen her fırsatta, partimizi AKP’ye destek vermekle suçlayanlar, önce aynaya bakmalıdır. 13 yıllık AKP iktidarı, Sayın Erdoğan için özel yasal düzenleme sağlayan CHP’nin eseridir. 2007’de Meclis Başkanlığı seçiminde AKP’nin adayını destekleyerek ezici bir üstünlükle seçilmesini sağlayan yine CHP’dir. 7 Haziran seçiminden hemen sonra CHP’yi temsilen Sayın Deniz Baykal, Sayın Tayyip Erdoğan ile neyin pazarlığını yapmıştır? CHP önce bunlara bir cevap vermelidir.”

CHP, HDP’SİZ BİR DÜNYA DÜŞÜNEMİYOR

Baş, “CHP, ‘Yeni Türkiye’de rol kapmış olacak ki, şimdi de HDP için çırpınmaktadır. Terör örgütü için ‘Genel affa evet deriz’ diyen Sayın Kılıçdaroğlu yönetimindeki CHP, HDP’siz bir dünya düşünemez hale gelmiştir. Koalisyon hükümeti arayışında, Meclis Başkanlığı seçiminde HDP’den bağımsız hareket edemez duruma düşmüştür. Bu sevdanın, bu bağımlılığın sırrı nedir, mutlaka bunun açıklaması olmalıdır.” ifadesini kullandı.

KARARLAR BİZİM YOL HARİTAMIZDIR

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş, “Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli ve Milliyetçi Hareket Partisi hiçbir zaman Türk milletini aldatmamıştır. Dün nerede ne söylenmiş ise bugün de her yerde her zaman aynı doğruları savunmaya devam etmişlerdir. Milliyetçi Hareket ve Sayın Devlet Bahçeli, başkaları gibi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, gazilerimizin, şehitlerimizin kemiklerini sızlatmamıştır. Sayın Bahçeli, milletinin başını asla yere eğdirmemiş, yüzünü asla kızartmamıştır. Dolayısıyla, Genel Merkezimizin ve Sayın Genel Başkanımızın aldığı, alacağı her karar, bağrından çıktığımız Aziz Türk Milleti’nin sözü mahiyetindedir. Aynı şekilde, alınan ve alınacak bütün kararlar, teşkilatlar olarak bizim yol haritamızdır ve öyle olmaya devam edecektir.” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.