TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şenel: Topluma sigorta bilincini aşılamak şart

Türk Nippon Sigorta Adana Bölge Müdürü Sait Kürşat Şenel, “Trafik, kasko ve doğal afetin dışında kalan diğer sigorta türleri pek fazla bilinmiyor ve kullanılmıyor. Vatandaş sektörün avantajlarını değerlendiremiyor.” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 07.07.2015 15:51
Haber Güncellenme Tarihi: 07.07.2015 15:51
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Şenel: Topluma sigorta bilincini aşılamak şart

Şenel: Topluma sigorta bilincini aşılamak şart  

 

 

ADANA(İLKHABER)  - Türk Nippon Sigorta Adana Bölge Müdürü Sait Kürşat Şenel, vatandaşların sigortacılık konusundaki bilgisizliğini kullanarak rant elde etmek isteyen kişilerin olmasına dikkat çekti. Vatandaşların bu konuda kendi haklarını bilmediğini ve bunun da kullanılmaya çalışıldığını belirten Şenel, “Sigorta işini ranta dönüştürenler var” dedi. “Bu çok tehlikeli bir şekilde ilerliyor” diye uyaran Şenel, şunları kaydetti; “ Özellikle İstanbul, Ankara gibi daha büyük ve gelişmiş şehirlerde bu durum çok daha fazla. Ancak son yıllarda Adana’da da bu rant sektörünü görmek mümkün. Bu kişiler 3’lü saç ayağı oluşturmuş ve rant elde etmeye çalışıyorlar. Bu kişiler gazetelerin 3. Sayfasını takip edip, trafik kazası yapanları tek tek arıyorlar. Özellikle kazada mağdur tarafın karşı taraftaki sigorta şirketinden ücret alabileceklerini söyleyip, ücretten kendilerin de pay elde ediyorlar. Bu paylarla ciddi paralar kazanıyorlar. Vatandaşlar bu haklarını kendileri kullanabilir zaten. Ancak bilmedikleri için, bu şekilde pay vererek haklarını başkası aracılığıyla elde etmiş oluyorlar. Bu yüzden vatandaşların bilinçli olması gerekiyor.”

 

BİLİNÇSİZ SİGORTACILIK HÜSRANLA SONUÇLANIR

Türkiye’de sigortacılığın henüz yeni gelişmekte olduğunu belirten Şenel, bu yüzden bilinçsiz sigortacılığın hüsranla sonuçlandığını söyledi. Şenel, “Adana ve çevresi olarak doğal afetlere çok açık bir bölgedeyiz. Adana, 2014 yılında da, 2015 yılında da çeşitli alanlarda hasarlar alarak ekonomik kayıplar yaşamıştır. Adana hem tarım şehri hem de büyük bir sanayi şehridir. Tarımda da ülkemizde sigortacılık iyi noktalara gelmiş olup, devlet destekli tarım sigortalarıyla (TARSİM) devlet primleri yüzde 50 desteklemektedir. Çiftçilerimizin ekonomik kayıplar yaşamamak adına ürünlerini yetkili sigorta acentelerine sigortalatmaları gerekmektedir” dedi. Sait Kürşat Şenel, sigortacılığın bilinç olarak yerleşmesi için çalıştıklarını ifade ederek, şunları kaydetti, “Çünkü hepimizin riski var ve bu riski bertaraf etmenin yolu sigortalatmaktadır. İşimiz öncelikle riski azaltmak, sonrasında ölçerek bedeli karşılığında transfer edilmesini sağlamaktır. Risk analizinin ardından tavsiyelerimize uyan herkesi sigortalıyoruz. Türkiye, dünya ekonomisinde 17, sigortacılıkta 36'ncı sırada. Bu rakam bize, sigortacılığın Türkiye'de oturmadığını fakat aynı zamanda yükselen bilincin yavaş yavaş düzeleceğini gösteriyor. Avrupa Birliği uyum yasaları, sigortacılığı ve buna ilişkin alanları da düzenliyor ve daha önce hiç aklımıza gelmeyen 3'üncü kişilere karşı verebileceğimiz zararlarda, mahkemeler de bizim için korkunç faturalara dönebiliyor. Bu konuların hepsine ilişkin sigortacılıkta çözümler var. Birbirimize, komşumuza verebileceğimiz zararlar var. Bunların hepsi dönüp dolaşıp, karşımıza çıkıyor. Bunların hepsine ilişkin çözüm önerilerimiz var." 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.