TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tehlikeli onarım!

Ülke genelinde en çok iş kazalarının yaşandığı kentler listesinin 2. sırasında yer alan Adana’da iş kazalarının neden meydana geldiğini anlatan fotoğraf kareleri objektiflerimize yansıdı. İş kazaları ülke genelinde can almaya devam ederken, ne yetkililer gerekli denetlemeyi yapıyor, ne de işçiler üzerlerine giymesi gereken iş kıyafetlerini ve koruyucu maddeleri kullanıyor. Durum böyle olunca neredeyse her gün bir işçi iş kazası sonucu ya yaralanıyor, ya da hayatını kaybediyor. Ancak yaşanan onca vakalara rağmen iş kazası konusunda gerekli adımlar atılıp bilgilendirmeler yapılmıyor. İşçiler bilinçsizce çalışmaya devam ediyor. Yaşanan kazaların ardından sorumlular aranıyor. Ancak bu kazaların sorumluları hem yetkililer, hem de iş güvenliğine uymayan işçilerin olduğu görülüyor.

Haber Giriş Tarihi: 19.07.2015 15:57
Haber Güncellenme Tarihi: 19.07.2015 15:57
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Tehlikeli onarım!

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)- Ülke genelinde en çok iş kazalarının yaşandığı kentler listesinin 2. sırasında yer alan Adana’da iş kazalarının neden meydana geldiğini anlatan fotoğraf kareleri objektiflerimize yansıdı.

İş kazaları ülke genelinde can almaya devam ederken, ne yetkililer gerekli denetlemeyi yapıyor, nede işçiler üzerlerine giymesi gereken iş kıyafetlerini ve koruyucu maddeleri kullanıyor. Durum böyle olunca neredeyse her gün bir işçi iş kazası sonucu ya yaralanıyor, yada hayatını kaybediyor. Ancak yaşanan onca vakalara rağmen iş kazası konusunda gerekli adımlar atılıp bilgilendirmeler yapılmıyor. İşçiler bilinçsizce çalışmaya devam ediyor. Yaşanan kazaların ardından sorumlular aranıyor. Ancak bu kazaların sorumluları hem yetkililer hem de iş güvenliğine uymayan işçilerin olduğu görülüyor.

Adana’da cami minaresinin tadilatı yapılırken, hiçbir güvenlik önlemi almadan minarenin çevresinde oluşturulan metrelerce yükseklikteki iskelelerde çalışan işçiler adeta ölüme davetiye çıkarttı. Başlarında baret olmayan, her hangi bir halat ve benzeri koruyucu madde olmadan iskelede bir cambaz edasıyla dolaşan işçiler görenlerin yüreklerini hoplattı. Hiçbir iş güvenliği önlemi alınmadan yapılan tadilatın Tarihi Şeyh Zülfo Camisi’nin minaresi olması ise restorasyon çalışmasını yaptıran Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün ihaleyi verdiği firmanın iş güvenliğine uymadığını gözler önüne serdi.

Cami minaresinin yanı sıra, caminin taşları yapılırken de taşların düzeltilmesi amaçlı ispiraller kullanıldı. Ancak taşlardan kesilirken çıkan toz ve benzeri taş kırıntılarına karşı koruma amaçlı koruyucu gözlüklerin takılması gerekiyordu. Fakat taşları kesen işçilerin yüzlerinde ne maske nede bir gözlüğün olduğu görüldü. Yüzleri gözleri toz içinde kalan işçiler, zaman zaman kestikleri taşların dumanlarının arasında kayboldu.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.