TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Terör bize yol gösteremez

AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Küçükcan, Türkiye’yi bölme faaliyetlerinin amacına ulaşamayacağını söyledi ve ekledi:

Haber Giriş Tarihi: 27.07.2015 16:39
Haber Güncellenme Tarihi: 27.07.2015 16:39
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Terör bize yol gösteremez

Terör bize yol gösteremez

 

 

ADANA(İLKHABER) – AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Talip Küçükcan, terör örgütlerinin Türkiye’ye yol gösteremeyeceğini söyledi.

Prof. Dr. Küçükcan, hafta sonunda Kozan ve Karaisalı’da vatandaşlarla bir araya geldi ve son günlerde yaşanan olaylar hakkında bir değerlendirmede bulundu.

“Terör örgütlerinin güvenlik güçlerine ve ulusal güvenliğimize karşı haince saldırıları devam ederken, millet olarak sağduyulu ve sorumlu bir dil ve üslup hepimize yol gösterecek tek argümandır.” diyerek sözlerine başlayan Prof. Dr. Küçükcan, sevgiyle karşılandığı buluşmada şu ifadelere yer verdi: 

"Biz terörün sonunu getirecek olan faktörlerin başında daha fazla demokrasi, daha fazla kenetlenme, daha müreffeh ve istikrarlı bir Türkiye'nin inşasının geldiğine inanıyoruz. Bu sayılanları en çok hayata geçiren hükümetler ise, AK Parti iktidarları olmuştur. Çünkü AK Parti kendisini milletimize hizmet etmeye adamış bir siyasi harekettir. Türkiye Cumhuriyeti hükümeti bugün de kararlı duruşu ile ülkemiz üzerinde sahnelenen şiddet diline, çatışma kültürüne ülkemizi ve milletimizi teslim etmeyecektir. Aklıselim ve soğukkanlılığımızı da asla yitirmeyeceğiz. Ayrışmaya, bölünmeye ve parçalanmaya izin vermeyeceğiz. Özgürlük ve güven dengesini sağlam tutarak kamu düzeni ve güvenliğini de koruyacağız. Sokakları ve meydanları şiddet olaylarının kirletilmesine karşı önlemler alındı, alınmaya da devam edecek. Bu noktada bütün siyasi partilerin kimden gelirse gelsin şiddeti lanetlemeleri ahlaki, vicdani ve politik bir sorumluluktur. Bu sorumluluktan kaçanları millet unutmayacaktır.

Türkiye’nin kalkınmasından rahatsız olanların dışında şiddetin dilini kullanan yok. Kan ve barut kokan cümleler, tehditler ve hamaset sadece milletin karşısında olanlarda egemen. Ancak ne var ki; hem devletimizin gücü, hem de milletimizin basireti ile şiddetin dili, bu dilin sahiplerine de bir şey kazandırmıyor, kazandırmayacaktır da. Çünkü milletimizin tamamı barış dili ile konuşuyor ve bu dilde ısrar ediyor. Bu ısrar statüko ve sahiplerinin oyununu, bunların içeride ve dışarıdaki işbirlikçilerinin hesaplarını boşa çıkarmaya yetiyor.

Adı ve eylem biçimi ne olursa olsun, terörün bir gerçeği var o da; halkı yıldırdığı, öfkeye ve düşmanlığa sürüklediği zaman sağduyuyu teslim alır. Eğer halkı etkileyemiyorsa, terör bir işe yaramıyor demektir. Bir işe yaramıyorsa, tezgâhın başındakilere de yarar sağlamayacaktır. Eğer terör bizim atacağımız adımları belirliyorsa, hatta kararlarımızı etkiliyorsa amacına ulaşmış demektir. Biz bugüne kadar buna fırsat vermediğimiz gibi bugünden sonra da fırsat vermeyeceğimiz bilinmelidir.

Sonuç olarak; Terör bize yol gösteremez. Ne yapmamız gerektiğini öğretemez. Terörü durduracak olan tek şey, Büyük Türkiye ailesi olarak Türkü, Kürdü, Lazı, Çerkezi, Boşnağı, Sünnisi ve Alevisi  ile birlikte kardeşçe yaşamaya azmetmiş bir millet olmamızdır. Bir arada yaşama kültürümüzü, kardeşlik hukukumuzu diri tutma ve kenetlenme ile şiddet ve terörü yenebiliriz. Yeter ki siyaset, medya ve sivil toplum üzerine düşen sorumlulukları yerine getirsin."   

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.