TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP ‘de üye listeleri askıya çıktı

Cumhuriyet Halk Parti’de (CHP) başlayan olağan genel kurul öncesi yapılacak olan ilçe ve il kongrelerinde oy kullanacak delegeleri belirleyecek üyelerin listesi askıya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 28.07.2015 17:42
Haber Güncellenme Tarihi: 28.07.2015 17:42
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
CHP ‘de üye listeleri askıya çıktı

CHP ‘de üye listeleri askıya çıktı

 

 

ADANA(İLKHABER) – Cumhuriyet Halk Parti’de (CHP) başlayan olağan genel kurul öncesi yapılacak olan ilçe ve il kongrelerinde oy kullanacak delegeleri belirleyecek üyelerin listesi askıya çıktı.

Delege seçimi ile ilgi açıklama yapan CHP Seyhan İlçe Başkanı Abeydullah Kolcu ''Delegeler demokratik şekilde belirlenecek. Mahallelerde sandık konulacak ve o sandıktan çıkan delege olacak.'' dedi.

Delegelerin belirlenmesinde ilçe başkanlıklarının demokratik şekilde davranacağını ve hiçbir sıkıntı yaratmadan delege belirleme çalışmalarının yapılarak, sonuçlarının alınacağını ifade eden Kolcu, ilçe kongrelerinin böylece sıkıntısız tamamlanacağını kaydetti.

Delege seçimlerinde 30 Haziran’dan önce partiye kayıt olup üç aylık süreci dolduran üyeler oy kullanabiliyor. Listeler, 4 Ağustos Salı günü askıdan indirilecek. Bu süre içinde 30 Haziran’dan önce kayıt olup, üç aylık süreyi doldurmuş olduğu halde listede adı olmayanlar önce ilçe başkanlıklarına itiraz edecek, ilçe başkanlığı kendisine kararını bildirdikten sonra il başkanlığına itiraz dilekçesi verebilecek. Son kararı il başkanlığı verecek. CHP’de kongre takvimi, olası erken seçim nedeniyle ertelenmezse 15 Ağustos’ta delege seçimleriyle başlayacak. 8 Eylül- 25 Ekim’de ilçe kongreleri yapılacak, 11- 29 Kasım tarihine kadar il kongreleri tamamlanacak

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.