TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tarım danışmanları çiftçinin hizmetinde

Adana’nın merkez Yüreğir İlçesi Ziraat Odası, tarımsal işletme sahiplerinin, üretim, işleme ve pazarlama sürecinin bütün aşamalarında karşılaştıkları problemleri çözmelerinde yardımcı olmak amacıyla, iki ziraat mühendisi aracılığıyla “Tarım Danışmanlığı” hizmeti veriyor.

Haber Giriş Tarihi: 29.07.2015 15:18
Haber Güncellenme Tarihi: 29.07.2015 15:18
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Tarım danışmanları çiftçinin hizmetinde

Tarım danışmanları çiftçinin hizmetinde

 

ADANA(İLKHABER) - Adana’nın merkez Yüreğir İlçesi Ziraat Odası, tarımsal işletme sahiplerinin, üretim, işleme ve pazarlama sürecinin bütün aşamalarında karşılaştıkları problemleri çözmelerinde yardımcı olmak amacıyla, iki ziraat mühendisi aracılığıyla “Tarım Danışmanlığı” hizmeti veriyor. Ziraat mühendisleri Gökçe Ateş ve Sezgi İrkin tarafından verilen hizmet, odaya kayıtlı üyeler tarafından memnunlukla karşılanıyor.

Üreticilere Çağrı

Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan , tarım danışmanlığı hizmetinin, sürdürülebilir kırsal kalkınmanın sağlanmasında yaşamsal bir öneme sahip olduğunu vurgulayarak, “ Tarım Bakanlığı’nın Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetleri Uygulama Esasları yönetmeliği kapsamında görevlendirdiğimiz personelimizin odamıza kayıtlı üreticilerimize sunduğu katkı, aynı zamanda ülkemiz ekonomisine sunulan katkıdır. Tüm üreticilerimizin danışmanlarımızın verdiği hizmetten en iyi şekilde faydalanmalarını bekliyoruz” dedi. Başkan Doğan, çiftçilerin, Yüreğir Ziraat Odası'nda başvuru formunu doldurarak tarımsal danışmanlık hizmetinden faydalanabildikleri çağrısında bulundu.

Tarım Danışmanları Neler Yapıyor?

Yüreğir Ziraat Odası Tarım Danışmanları Gökçe Ateş ve Sezgi İrkin ise,  çiftçi ziyaretleri yaparak gerçekleştirdikleri hizmet hakkında bilgi verirken, “Birebir görüşmeler yaptığımız bu ziyaretlerimizde, işletme sahiplerinin üretim ve pazarlamanın tüm aşamalarında karşılaştıkları problemlerde çözüm ortağı oluyor ve onları yönlendiriyoruz. Buradaki amacımız; çiftçilerimizin geliştirilen teknolojileri kullandırtmak suretiyle, bilgi ve beceri kazanmalarını ve kırsal alanda yaşam standardının yükselmesine katkı sunmaktır” dediler.

Ateş ve İrkin,  tarımsal işletme sahiplerine eğitim, yayım, danışmanlık ve bilgilendirme faaliyetleri hizmeti vererek, onların her konudaki sorunlarına çözüm arayışı içinde olduklarını kaydettiler. Çiftçilerin birim alandan elde ettikleri rekolte ve kalitede bilinçli tarımın önemli rol oynadığına dikkati çeken Ateş ve İrkin,  şu bilgileri verdiler:

“Çiftçilere toprakta ürün yetiştiriciliğinde verim kalitesini arttırma meyve yâda tarla ürünlerinin kalitesini arttırmaya yönelik tavsiyelerde bulunabiliyoruz. Rekolte ve ürün kalitesinde düşüş yaşanmaması için gübreleme, sulama zamanlarında çiftçilere erken uyarı yapıyoruz.”

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.