TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eyyübiye Şanlıurfa'nın parlayan yıldızı

Eyyübiye Belediyesi yaptığı hizmetlerle göz dolduruyor. Kentsel dönüşüm, eğitim, sosyal belediyecilik gibi birçok alanda ilk ve örnek projelere imza atan Eyyübiye Belediyesi, Başkan Mehmet Ekinci’nin öncülüğünde, markalaşma yolunda hızla ilerliyor.

Haber Giriş Tarihi: 31.07.2015 15:51
Haber Güncellenme Tarihi: 31.07.2015 15:51
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Eyyübiye Şanlıurfa'nın parlayan yıldızı

 

 

Sedat ATİLLA

ŞANLIURFA(İLKHABER) - Kamuoyunda Şanlıurfa’da en başarılı Belediye olarak gösterilen Eyyübiye, yeni kurulan ilçe olmasına rağmen, Başkan Mehmet Ekinci’nin tecrübesi ve ekibinin başarısıyla, yıllardır var olan Belediyelere hizmet farkı atıyor. Eyyübiye Belediyesi kentte vatandaş memnuniyeti en yüksek olan Belediye olarak biliniyor. Yol ve su gibi benzeri hizmetlerinin zaten yapılması gereken hizmetler olduğunu bilen ve bu tür hizmetleri kamuoyuna lanse etmeyen Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, öncelikli ve büyük projeleri halka anlatıyor.

 

ONİKİLER’DE KENTSEL DÖNÜŞÜM

Eyyübiye İlçesinin en önemli sorunu olan Kentsel Dönüşüm konusunda Eyyübiye’de şimdi de on ikiler mahallesinde adım atıldı. Bölgede yapılacak olan kentsel dönüşüm ile ilgili planlama ve proje çalışmaları tamamlandı. On İkiler mahallesinde, içinde cami, okul alanı, park alanı, ticaret alanı, sağlık alanları ve modern çağın standartlarını yakalayan yapılar ile bölgede ferah yaşam alanları oluşturulması planlanıyor.

18 KIRSAL KONAĞIN

TEMELİ ATILDI

 

Eyyübiye ilçesinin kırsalında, vatandaşların Belediye’den talep ettiği hizmetlere anında cevap veriliyor. Kırsal alanda vatandaşların öncelikli talepleri arasında yer alan 18 Kırsal Konağın temeli atıldı ve yüzde 70’i bitme aşamasına geldi. Konakların içerisinde salon, mutfak, lavabo, bahçe alanı, açık ve kapalı alandan oluşan 390 metre karelik yöresel mimariye uygun binalardan oluşuyor. Kırsal Konaklarda çok amaçlı hizmet verilmesi planlanıyor. Kırsal konakların tümü, vatandaşların oda olarak kullanabileceği, taziyelerin yapılabileceği, düğün yapılabileceği şekilde tasarlandı. Kırsal konakların en önemli işlevselliği de Eyyübiye Belediyesi’nin irtibat bürosu olacak. Vatandaşlar sorunlarını merkeze gelmeden, Kırsal Konağa iletebilecek.

 

OSMANLI MAHALLESİ’NE

SOSYAL TESİS

Şanlıurfa’yı kuş bakışı gören Osmanlı Parkı’nda toplam 78 bin metre kare kaya kırım işi yapılarak, Eyyübiye Belediyesi tarafından 37 bin metre kare arsa üretilip, devlete kazandırıldı. Yine buradan elde edilen malzemelerle, Osmanlı Parkının yanındaki bölgeye dolgu yapılacak ve o alana 13 bin metre kare büyüklüğünde sosyal tesis inşa edilecek. Sosyal tesiste Osmanlı Mahallesi sakinlerinin de kullanabileceği gençlik merkezi, kadın destek merkezi, yüzme havuzu, sinema, konferans salonu, 12’ler meydanı, düğün salonu yer alacak. Sosyal tesisin yanı sıra bu projeyle, 680 bin liralık maliyetle, 25 milyon değerinde arsaya sahip olundu.

 

PLANLI YAPILAŞMA

Eyyübiye Belediyesi, kentsel dönüşümün yanı sıra ilçenin planlı yapılaşması ve gelişimine katkı sağlayan projeleri de hayata geçirmeye devam ediyor. Sosyal hayata da katkı sağlayacak olan Turkuaz Konutlarının yapımı sürüyor. 2+1 ve 3+1 şeklinde dizayn edilen, bürüt 133 ve 144 metre karelerden oluşan Turkuaz Konutlarının içinde, alışveriş merkezi, ilköğretim tesis alanı, park alanları ve sosyal donatı alanları yer alacak.

YEŞİL EYYÜBİYE İÇİN

ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Eyyübiye ilçesi, Belediye’nin kurulduğu günden bu yana yeşile bürünüyor. İlçenin birçok mahallesine Eyyübiye Belediyesi tarafından yeni parklar inşa ediliyor. Bu kapsamda Yenice, Direkli ve Süleymaniye parklarının temeli atıldı ve bitirilme aşamasına geldi. Daha yeşil bir Eyyübiye için planlama dahilinde kentin birçok mahallesinde yapılması planlanan parkların fizibilite çalışmaları tamamlandı ve temel atma çalışmalarına başlanacak. Yakın zamanda açılışının yapılması beklenen Yenice Parkı’nda 8 bin metre kare alan yeşillendirildi. 5 bin metre kare 160 adet ağaç, 200 adet sarmaşık ekimi, 18 piknik masası, 15 bank montajı, 14 ayaklı çöp kutusu, 2 erkek, 4 bayan lavabo ile bekçi kulübesinin yapımı 10’lu kondisyon aletleriyle tamamlandı. Direkli Parkında 9 bin metre kare alan yeşillendirilen alanda, 6 bin metrekareye 14 adet bank, 4 adet piknik masası, 30 adet ağaç ekimi, 10’lu kondisyon aletleri ve oyun grubu montajı ve 14 ayak ayaklı çöp kutusu yapıldı. Süleymaniye parkında ise 3 bin metre karelik alan yeşillendirildi, bin 500 metre karelik alana, 8 adet park, 6 adet piknik masası, 10’lu kondisyon aletleri, 2 adet oyun grubu montajı, 8 adet ayaklı çöp kutusu montajı gerçekleştirildi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.