TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çiftçiler ekmek teknelerinden olmayacak

Mezbaha yeri olarak Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından belirlenen tarım arazisi koruma altına alındı. Konuyla ilgili açılan dava 6 Ekim tarihinde görülecek.

Haber Giriş Tarihi: 03.08.2015 15:44
Haber Güncellenme Tarihi: 03.08.2015 15:44
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Çiftçiler ekmek teknelerinden olmayacak

 

 

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)- Mezbaha yeri olarak Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından belirlenen tarım arazisi koruma altına alındı. Konuyla ilgili açılan dava 6 Ekim tarihinde görülecek.

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından mezbaha yeri olarak kullanılmak amaçlı kamulaştırma yapılmak istenen Ceyhan İlçesi Çakaldere Mevkiinde bulunan 650 dönümlük tarım arazisinin ilk haberini geçen yıl Ekim ayında yapmıştık. Aradan geçen süre içerisinde konu hem yargıya, hem de Toprak Koruma Kurulu’na yansıdı. Toprak Koruma Kurulu geçtiğimiz aylarda toplanarak bu araziyi koruma altına alınmasına yönelik karar aldı. Karar çiftçilerin yüzünü güldürdü. Toprak Koruma Kurulu daha önce açılan davaya ek olarak aldıkları kararı mahkemeye sundu. Koruma altına da alınan araziye yönelik davanın düşmesini çiftçiler bekliyor. Konuyla ilgili dava 6 Ekim tarihinde görülecek.

Adana Büyükşehir Belediyesi Encümeni, geçen yıl 23 Temmuz'da Sarıçam İlçesi Çakaldere Mevkii'ndeki 650 dönümlük alan kamulaştırma kararı vererek, bunu arazi sahiplerine tebliğ etti. Bu alana mezbaha yapılması için çalışma başlatıldı. Ancak 30 Haziran'da toplanan Toprak Koruma Kurulu, mezbahanın kurulmak istendiği alanın 1'nci sınıf tarım arazisi olduğu gerekçisiyle olduğu gibi korunmasına karar verdi. Bölgenin imara kapalı olduğu hatırlatıldı. Çiftçiler Toprak Koruma Kurulu’nun verdiği kararın yerinde bir karar olduğunu söyledi. Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırılma bedelinin tespiti ve tescili konulu çiftçilere yönelik dava açılmıştı. Davacı olarak Adana Büyükşehir Belediyesi Vekili Avukat Günseli Günseli Bozkır Ufuktepe imzalı dava tutanağında davalılar ile pazarlık görüşmelerinde uzlaşmaya varılamadığına dair ifade yer aldı. “Bu nedenle 2942 Sayılı Yasanın 10. Maddesi uyarınca tespit ve tescil davası açma zorunluluğu” ifadeleri de tutanaktaki yerini aldı.

Davalı olan arazi sahiplerinden Bülent Kabakçı, kendilerinin tarım arazilerini satmak istemediklerini söyledi. Bu nedenle yapılan teklifleri kabul etmediklerini anlatan Kabakçı, “Ancak belediye illaki bu alanı alacağız diyor galiba. Başka araziler var diyoruz kar etmiyor. Durumu Adana Valiliği ve İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne dilekçelerle bildirdik. Tarım arazilerinin istimlak yapılmak istenmesi durumunda kendilerine başvuru yapılması gerektiği konusunda bize geri bildirim yapıldı. Şimdi Toprak Koruma Kurulu kararı tarım arazilerini korunması yönünde oldu. Arazilerimiz koruma altına alındı. 6 Ekim tarihinde mahkeme görülecek. Mahkeme’nin düşmesini bekliyoruz. Bizimle yakinen ilgilenen ve hakkımızı arayan herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.