TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cehennem sıcağı

Termometrelerin 41 dereceyi gösterdiği Adana’da nem oranı ise yüzde 41 seviyelerini buldu. Hissedilen sıcaklık ise 50 derecelere yaklaştı.

Haber Giriş Tarihi: 03.08.2015 15:45
Haber Güncellenme Tarihi: 03.08.2015 15:45
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Cehennem sıcağı

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)- Adana’da termometrelerin 41 dereceyi gösterdiği Adana’da nem oranı ise yüzde 41 seviyelerini buldu. Hissedilen sıcaklık ise meteoroloji Bölge Müdürlüğü’ne göre 50 derecelere yaklaştı.

Bunaltıcı sıcak havada dışarıda işleri olan vatandaşlar güneşten korunmak için çeşitli yöntemlere başvurdu. Yaz ayının en sıcak günü diye tabir edilen Pazartesi gününde vatandaşlar kendilerini şemsiye, kağıt parçaları ve şapkalarla güneşten korumaya çalıştı. Ancak yinede bazı yaşlı vatandaşlar, aşırı sıcakta yol yürümeye dayanamadı. Yol kenarlarındaki gölgelik alanlarda banklarda oturan vatandaşlar su içerek serinledi. Yollarda yürüyen vatandaşlar genellikle gölgelik alanları kullandı.

KLİMALI OTOBÜS DURAKLARI ÇALIŞMADI

Aşırı sıcak ta güneş enerjisi ile çalışan bazı otobüs klimalı duraklarının da çalışmadığı görüldü. Eski vilayet durağında gölgelik alan bulamayan vatandaşlar durağın içerisine girip oradaki gölgelikten yararlanmak istedi. Ancak durak kliması çalışmadığı için durak içinde oturan kişiler ellerindeki kağıt parçaları ile kendilerini serinletmeye çalıştı. Ancak başarılı olamayan vatandaşlar bir süre sonra tekrar durak dışına çıkmak zorunda kaldı.

NEHİRDE SERİNLİK ARAYIŞI

Seyhan Nehri’nde suların kesik olmasını fırsat bilen bazı gençler ise, yaklaşık yarım metrelik suya girerek serinlemeye çalıştı. Uzun süre güneş altında suya giren gençlerin vücutlarında kızarıklıkların oluştuğu görüldü. Öte yandan hava sıcaklığının 6 Ağustos Perşembe gününe kadar devam edeceği öğrenildi. Uzmanlar vatandaşları sıcak havalarda saat 11:00 ile 15:00 arasında gerekmediği sürece dışarıya çıkmamaları konusunda uyarıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.