TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mersin yarın kavrulacak

Mersin Halk Sağlığı Müdürü Dr. Aytekin Kemik, meteoroloji verilerine göre 6 Ağustos Perşembe günü Mersin’de hava sıcaklığı 34 derece olmasına karşın, yüzde 93’e kadar çıkacak nem oranıyla birlikte hissedilen sıcaklığın 59,5 dereceye çıkacağını belirterek, vatandaşları çok dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Haber Giriş Tarihi: 04.08.2015 17:27
Haber Güncellenme Tarihi: 04.08.2015 17:27
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Mersin yarın kavrulacak

Mersin yarın kavrulacak

MERSİN (İHA) - Mersin Halk Sağlığı Müdürü Dr. Aytekin Kemik, meteoroloji verilerine göre 6 Ağustos Perşembe günü Mersin’de hava sıcaklığı 34 derece olmasına karşın, yüzde 93’e kadar çıkacak nem oranıyla birlikte hissedilen sıcaklığın 59,5 dereceye çıkacağını belirterek, vatandaşları çok dikkatli olmaları konusunda uyardı.
Son günlerde Türkiye’yi etkisi altına alan yüksek hava sıcaklığı, güney illerinde ve özellikle nem oranının ülke ortalamasının üzerinde seyrettiği Mersin’de bunaltıcı noktalara ulaştı. Birkaç gündür devam eden sıcakların nem oranıyla birlikte 50 derecenin üzerinde hissedilmesi, vatandaşlara neredeyse nefes aldırmaz hale getirirken, Mersin Halk Sağlığı Müdürü Dr. Aytekin Kemik tarafından ‘Perşembe’ uyarısı yapıldı.

MERSİN, PERŞEMBE GÜNÜ 59,5 DERECEYLE KAVRULACAK
Dün Mersin’de hava sıcaklığının 37 derece, bağıl nem oranının da yüzde 65 olduğunu belirten Dr. Aytekin Kemik, “Yüzde 65 bağıl nemde ısıyı yaklaşık 56 derece hissettik. Meteoroloji, 6 Ağustos Perşembe günü için ısının 34 dereceye düşeceğini, bağıl nemin de yüzde 93’e çıkacağını belirtiyor. Perşembe günü nem oranı yüzde 90 bile olsa hissedeceğimiz sıcaklık 59,5 derecedir. O yüzden çok dikkatli olmak lazım. Böyle ısının bağıl nemle birlikte çok yükseldiği oranlarda, 59-60 derece hissettiğimiz zamanlar insanların hayatıyla ilgili problemler başlar. Mümkün olduğu kadar güneşte ve çok sıcak saatlerde dışarıda olmamak gerekiyor. Bunun için herkes tedbirini alsın. Eğer mümkünse klimalı, kapalı ortamlardan çıkmasınlar, mutlaka çıkmaları gerekiyorsa 10.00-17.00 saatlerinin dışında bir saatte çıksınlar. Ama kendilerini koruyacak şemsiyeleri, şapkaları, güneş gözlükleri mutlaka yanlarında olsun” dedi.

“YÜKSEK ISIDA ÖNCE BEYİN FONKSİYONLARI GİDİYOR, ARDINDAN BÜTÜN ORGANLAR İFLAS EDİYOR”
Son günlerdeki hava sıcaklığını ‘Felaket bir ısı’ diye niteleyen ve meteoroloji yetkililerinin. Bu sıcaklıkların uzun süreceğini bildirdiğini aktaran Dr. Kemik, tüm Mersinlilerin mutlaka tedbirini almalarını istedi. Mersin’in, Türkiye’nin nemi en yüksek ili olduğunun altını çizen Kemik, “Bu en yüksek nem yüzünden çok ciddi sıkıntılar çekiyoruz. Isı önce beyin fonksiyonlarını bir kenara bırakıyor. Beyin kendini taşıyamayacak duruma gelince bütün organlarda iflaslar geliyor. Isı çarpması çok basit geçebilir ama eğer ısıya biraz uzun maruz kalınırsa o zaman da ağır tablolar olur. Dikkat etmek gerekiyor. Perşembe günü için tekrar uyarıyorum” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.