TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çetin: Çukurova’yı yeşile boyuyoruz

Çukurova Belediyesi köyler, şehitler, engelliler ve Japon Kishi Ryoichi adına yapılan 4 parkı sembolik olarak açtı

Haber Giriş Tarihi: 04.08.2015 17:29
Haber Güncellenme Tarihi: 04.08.2015 17:29
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Çetin: Çukurova’yı yeşile boyuyoruz

 

Çetin: Çukurova’yı yeşile boyuyoruz

ADANA (İHA) - Çukurova Belediyesi, köyler, şehitler, engelliler ve Japon Kishi Ryoichi adına yapılan 4 parkı sembolik olarak hizmete açtı. Ülke temalı parklar ve Jurassic Park’ın yanı sıra bir de büyük Su Oyunları Parkı yapılacağını müjdeleyen Başkan Soner Çetin, “Çukurova’yı yeşile boğuyoruz, yeşil alanları artırıyoruz” diye konuştu.
Muhtarlar, meclis üyeleri ve gazetecilerle kahvaltıda bir araya gelen Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, doğaya ve yeşile olan duyarlılığını, “Bırakın bir ağacın kesilmesini, en az 250 ağacı daha Jurassic Parkın yer aldığı Doğal Park 2’ye dikeceğiz. Bir santim betona izin vermeyeceğiz, çocuklar için ayrıca masal park yapacağız, parklarımızı hem canlandırıyor hem de yeşilini çoğaltıyoruz” sözleriyle vurguladı. Karahan Köyü'ne geçerek, 2004 yılında şehit edilen Sedat Mezereli adına yapılan parkı hizmete açan Çetin, “Köylere de park yapan belediyeyiz. Her köyde park, her parkta oyun grupları ve spor aletleri var” dedi.
Heyelan bölgesi olmasına karşın yolları da yapılan 100. Yıl Mahallesi’ndeki 10 No’lu Çocuk Parkı’nı “Mahalle taşınacak ama taşınana kadar parksız mı kalacak, yolsuz mu kalacak?” diyerek hizmete açan Başkan Çetin, sıfırdan yenilenen Japon Mühendis Kishi Ryoichi Parkı’nı da muhtarlarla birlikte hizmete açtı. Çetin, “Birçok kişinin, ‘intihar etmesi gerekir’ demiyorum ama ölümle sonuçlanmadığı halde köprü halatlarının kopmasından kendisini sorumlu tutarak intihar eden Japon Mühendis Kishi Ryoichi’nin görev ve sorumluluk bilinci karşısında saygı duyması gerekir” dedi.
Sembolik park açılışlarının 4.’sünü Genç Engelliler Spor Kulübü bünyesindeki engelli ve engelsiz sporcularla birlikte yapan Çetin, Şehit Asteğmen Hüseyin Avni Alaşehirli’nin adının verildiği parkta bir süre sporcuların gösterisini izledi. Başkan Çetin, engelliler ile engelsiz gençlerin bir arada rahatça spor yapabileceklerinin altını çizdi, hem görme engelli yurttaşlara hem de Çukurovalılara müjdeler verdi. Çetin, "Engelliler Parkı’nda görme engelli kardeşlerimizin rahatça kitap okuyabileceği özel bir kütüphaneleri olacak. Almanya, Tunus ve Vietnam temalı parklar yapacağız; Türkiye’nin en güzel Su Oyunları Parkını (Aqualand) Çukurova’ya yapacağız" şeklinde konuştu.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.