TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

APAYDIN, MİNİBÜSLERİN KALDIRILMASINA KARŞI

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkan Vekili ve Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Genel Başkanı Fevzi Apaydın, bazı belediyelerin "Minibüsleri kaldıracağız" söylemlerinin gerçekle bağdaşmadığını belirterek, "Minibüsler bir zarurettir, kaldırılamaz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 16.08.2015 17:07
Haber Güncellenme Tarihi: 16.08.2015 17:07
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
APAYDIN, MİNİBÜSLERİN KALDIRILMASINA KARŞI

 ADANA (İHA) - Adana ESOB Başkanı Kazım Barışık'ın ailesine taziyede bulunmak, Adana'da yeni göreve seçilen birlik ve oda başkanlarını tebrik için gelen Genel Başkan Fevzi Apaydın, Adana'da da gündemi meşgül eden "Minibüsler kaldırılsın" söylemlerini, gerçekçi bulmadığını söyledi.
Başkan Apaydın, Adana ESOB Yeni Başkanı ve Adana Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Nihat Sözütek ile sohbetinde, Büyükşehir Belediyesi ile yapılan görüşmelerde "Minibüsler kaldırılsın. 6 minibüse karşılık 1 otobüs verilsin " gibi teklifler geldiğini öğrenmesi üzerine, "Bu konu, ülkemizde birçok belediye başkanı tarafından dillendiriliyor. Minibüsler kalksın, yerine otobüsler gelsin. Ben bu şehirde minibüs görmek istemiyorum diyenler de oldu. Bunlar, kulağa hoş gelen bir durum olabilir. Ama ben bunları şaşkınlıkla karşılıyorum. Çünkü, minibüs zaruretten doğmuş bir toplu taşıma aracıdır. Minibüs ki, dağlardaki, köylerdeki, yamaçlardaki insanları şehre taşıyabilecek tek ulaşım aracıdır. O minibüs ki, yıllardır o köylerden, dağlardan, senin otobüslerin giremeyeceği yollardan geçerek getirdi insanları şehre. Kırsaldan, kente taşımacılık yapmak öyle kolay mı ? Bunu konuşanlar, böyle bir gerçeği nasıl görmezden gelirler. Allah esnafımızın yardımcısı olsun"diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.