TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ahmet Kalfa Kültür Sokağı’na yeni yüz

İşportacılar Ahmet Kalfa Kültür Sokağı’nın Seyhan Belediyesi tarafından kendilerine verileceğini iddia etti. Ancak belediyeden bu iddia doğrulanmadı. Alanın gençlerin toplanıp özel sohbet ve toplantı alanı olarak dizayn edileceği öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 18.08.2015 14:55
Haber Güncellenme Tarihi: 18.08.2015 14:55
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Ahmet Kalfa Kültür  Sokağı’na yeni yüz

 

 

BAYRAM BULUT

ADANA (İLKHABER)- İşportacılar Ahmet Kalfa Kültür Sokağı’nın Seyhan Belediyesi tarafından kendilerine verileceğini iddia etti. Ancak belediyeden bu iddia doğrulanmadı. Alanın gençlerin toplanabileceği özel sohbet ve toplantı alanı olarak dizayn edileceği öğrenildi.

Adana’da bulunan işportacıların yıllardan beri talep ettikleri yer problemi hala bir çözüme kavuşmadı. Sık sık zabıta ve işportacılar arasında olaylar yaşanıyor. Her yapılan operasyonun ardından işportacılar kendilerine belediyenin yer vermesi konusunda talepte bulunuyor. Aradan yıllar geçmesine rağmen işportacıların bu talepleri bir türlü karşılık bulmuyor. Son olarak Adana Sokak Satıcıları Esnafları Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hasan Saylan, Seyhan Belediyesi’nin kendilerine yer vereceğine dair bir iddia ortaya attı.

Kendilerine verilecek yerin Ahmet Kalfa Kültür Sokağı olduğunu anlatan Saylan’ın iddiasını araştırdık. Ancak Saylan’ın iddiası belediye yetkilileri tarafından doğrulanmadı. Seyhan Belediyesi’nin Ahmet Kalfa Kültür Sokağı’na hem çevre, hem esnaf hem de vatandaşların memnun kalacağı bir düzenleme yapacağı belirtildi. Belediye yetkilileri, “Gençlerimizin canlı müzik yapabilecekleri, özel sohbet ve toplantılarını organize edebilecekleri, güvenli, sağlıklı ve görsel anlamda insanlara rahatlık veren bir mekân inşa edeceğiz” dediler.

Yetkililere peki bu sokakta bulunan esnafların nereye taşınacağını sorduğumuzda cevabını sokağın hemen üst kısmında harabeyi andıran bir alanın olduğunu, bu alanın düzenlemesi yapılarak satıcılara tedarik edileceği cevabını aldık. İşportacılara yönelik düşüncelerinin olduğunu aktaran belediye yetkilileri, ancak bu yerin Ahmet Kalfa Kültür Sokağı’nın olmadığına vurgu yaptı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.