TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Muhtarlık binası postaneye döndü

Adana’da bulunan mahalle muhtarları, postacıların bulamadıklarını ileri sürdüğü kişilerin tebligatlarını kendilerine bırakılmasına tepki gösterdi. Bir muhtarlığa günde ortalama 50 ila 60 arasında tebligatın bırakıldığı öne sürülüyor.

Haber Giriş Tarihi: 19.08.2015 16:06
Haber Güncellenme Tarihi: 19.08.2015 16:06
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Muhtarlık binası postaneye döndü

Muhtarlık binası postaneye döndü

 

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)- Adana’da bulunan mahalle muhtarları, postacıların bulamadıklarını ileri sürdüğü kişilerin tebligatlarını kendilerine bırakılmasına tepki gösterdi. Bir muhtarlığa günde ortalama 50 ila 60 arasında tebligatın bırakıldığı öne sürülüyor.

Pınar Mahallesi Muhtarı Saniye Çelik, posta dağıtımcılarının dağıtamadıkları tebligatların muhtarlık binasına bırakılmasına tepki gösterdi. Muhtarlık binasına  ortalama günde 50 ila 60 arasında tebligat bırakıldığını savunan Çelik,  “Mahallemizde çalışan posta tebligat dağıtıcıları önce adrese gidiyor. Zili bir kere çalıyor. 10-15 katlı binanın hiç birine çıkmadan sadece zile bir kez basıp ardından tebliğ yazısını zilin üstüne yapıştırıyor. Tebliğ yazısında “Tebligatınız var, muhtarlık binasından alınız” ifadeleri yer alıyor. Posta dağıtıcısı böylece kendi yükünü muhtara yüklemiş oluyor. Bir değil beş değil yüzlerce, binlerce tebligat muhtarlığımızı işgal ediyor. Gördüğünüz gibi resmen tebligatların işgali altındayız” ifadelerini kullandı.

Kendilerine bırakılan tebligatlar nedeni ile masalarının üstünün dolduğunu, mühür dahi katacak yer bulamadıklarını hatırlatan Çelik, “Masamızın tümünü kaplayan, yetmeyip yan masaya taşan bu tebligatlar canımızdan bezdirdi bizleri. Halkımızın ne kadar zor durumda olduğuna mı yanalım. Muhtarlığımızın postaneye döndüğüne mi yanalım. Muhtarlıktan çok PTT memurluğunu yüklendiğimize mi yanalım. Yağmur gibi yağan tebligatlar masamızda yer bırakmadı. Mührümüzü koyacak yer kalmadı. Artık yeter. Mührümüz, kaşemiz yıprandı. Bu işten PTT para kazanıyor, posta dağıtıcıları para kazanıyor, dağıtamadıklarını muhtara bırakıp yükü üstümüze atıyorlar. Posta dağıtıcısından çok daha fazla yoruluyoruz. Hem emeğimizi, hem zamanımızı, hem de maddi yükünü üstleniyoruz. Buradan sesleniyorum ey PTT sizin bu yaptığınız adalet mi? Muhtar mıyız? Postacı mıyız? PTT’ye mi çalışacağız? Mahallemize mi? Acil çözüm bekliyoruz” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.