TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Otogar tuvalet gibi kokuyor

Adana Merkez Otogarı’nın girişinde bulunan kapalı alan boşaltıldı. Boşaltılan alan Suriyeli mülteciler başta olmak üzere yoldan geçenlerin dahi tuvalet ihtiyaçlarını gördükleri alan haline geldi. Durum böyle olunca otogara girenler kokudan duramadı. Konudan firma çalışanları, firma sahipleri başta olmak üzere yolcularda şikayetçi oldu.

Haber Giriş Tarihi: 25.08.2015 14:40
Haber Güncellenme Tarihi: 25.08.2015 14:40
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Otogar tuvalet gibi kokuyor

Otogar tuvalet gibi kokuyor


 

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)- Adana Merkez Otogarı’nın girişinde bulunan kapalı alan boşaltıldı. Boşaltılan alan Suriyeli mülteciler başta olmak üzere yoldan geçenlerin dahi tuvalet ihtiyaçlarını gördükleri alan haline geldi. Durum böyle olunca otogara girenler kokudan duramadı. Konudan firma çalışanları, firma sahipleri başta olmak üzere yolcularda şikayetçi oldu.

Adana Büyükşehir Belediyesi’ne ait Adana Merkez Otogarı içerisinde bulunan daha önce kafe restoran ve benzeri amaçlarla kullanılan alan geçtiğimiz yıllarda boşaltıldı. Kaderine terk edilen alan bu kez tuvalet ihtiyacını görme alanı olarak kullanılmaya başlandı. İhtiyaç giderilen alan zamanla aşırı kötü kokular yaymaya başladı. Durumdan şikayetçi olan firma sahipleri, esnaflar ve çalışanlar durumu Adana Büyükşehir Belediyesi’ne bildirdi. Belediye yetkililerinin çözüm olarak haftada bir gün gelip bu alanı suyla yıkayarak temizlemekte buldu. Ancak aşırı koku yayan yer temizlik bittikten sonra tekrar aynı amaçla kullanıldığı için koku bir türlü gitmek bilmedi.

SORUN ÇÖZÜLMELİ

Önünden bile geçerken burnumuzu kapatarak geçmek zorunda kaldığımız alan hakkında otogar sakinlerinin görüşlerini aldık. Hakan Kasap isimli otogar sakini, kendisinin 14 yıldır otogarda çalıştığını belirtti.  Bu alanın eskiden alış veriş merkezi olarak kullanıldığını, kafeteryaların, çay bahçelerinin  tuvaletlerinin olduğunu söyleyen Kasap, “ 7 sene önce buranın sahibi olan firma tarafından kapatıldı. Sonra Suriyeliler geldi. Suriyeliler burayı tuvalet olarak kullanmaya başladı. Yoldan geçenler dahi bu rayı tuvalet ihtiyaçlarını giderecekleri yer olarak kullanıyor. İnsanlar buraya girmeye hem korkuyor, hem de leş gibi tuvalet kokusuna maruz kalıyorsunuz. Bir tek bu koku değil sorun bu alanı uyuşturucu ve benzeri her türlü kötü amaçla kullanan var. Herkes buranın nedeninin esnaftan biliyor. Ama bilmiyorlar ki esnaf her gün şikayetini bildiriyor.” dedi.

OTOGAR İLİN AYNASIDIR

Otogarların bulundukları ilin aynası olduğunu kaydeden yazıhane sahiplerinden Halil Aygırcı ise, “İnsanlar kokudan buradan geçemiyorlar. Rahatsızlık veren bir durum Otogar bir ilin aynasıdır. Ancak böyle bir ayna olmaz. Nasıl anlatalım. Her şey ortada baktınız mı görülüyor. Sabahtan akşama kadar yazıhanede bu kokuyu çekiyoruz. Yıkıyorlar olmuyor. Burayı kapatıp bir önlem alsalar yine sorun çözülecek. Suriyeliler içeriye girip tuvaletlerini yapıyorlar. İnanılmaz derecede rahatsızız. Belediye Başkanımızı ya da kim yetkili kim görevliyse onun bu işe değinmesini çözüme kavuşturmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

VATANDAŞLAR TEPKİLİ

Otogara giren ve bu alanın önünden geçen vatandaşlar ise, burunlarını kapatmaktan sorularımıza yanıt veremedi. Bazı vatandaşlar bu ayıp Adana’nın ayıbıdır diye tepki gösterdi. Kimileri ise Adana’nın yöneticileri uyuyor mu bu rezilliği görmüyorlar diye çıkış yaptı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.