TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uygulamalı eğitim merkezi yapılacak

Adana Sanayisi’nin ihtiyacı olan başta asansör montajcısı, kaynakçı ve iş makinası operatörü olmak üzere birçok alandaki ara teknik elemanın yetiştirilmesi için el sıkışıldı

Haber Giriş Tarihi: 26.08.2015 15:37
Haber Güncellenme Tarihi: 26.08.2015 15:37
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Uygulamalı eğitim merkezi yapılacak

Uygulamalı eğitim merkezi yapılacak

 


ADANA(İLKHABER) - TMMOB Makina Mühendisleri Odası(MMO) Adana Şubesi ile Seyhan Belediyesi arasında “Uygulamalı Eğitim Merkezi” kurulması için protokol imzalandı. Merkezin kurulması ile Adana’da sanayinin önemli ihtiyacı olan ara teknik elemanların yetiştirilmesi için önemli bir adım atılmış olacak.

Yeşiloba Sanayi Sitesi’nde Seyhan Belediyesi’ne ait arazide 300 metrekaralik kapalı alan olarak inşaa edilecek MMO Uygulamalı Eğitim Merkezi protokolü Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile MMO Adana Şube Başkanı Hüseyin Atıcı arasında imzalandı. 15 yıl süreli işbirliği protokolüne göre, arazi Seyhan Belediyesi tarafından tahsis edilecek. Uygulamalı Eğitim Merkezi MMO Adana Şubesi tarafından inşaa edilecek.

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, kendisinin de Makina Mühendisi olduğunu ve bir dönem MMO Adana Şube Başkanlığı yaptığını anımsatarak, “Uygulamalı Eğitim Merkezi”nin Adana sanayisine ara teknik elemanların yetiştirilmesinde önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum. MMO Adana Şubesi’ni böyle bir hizmet verilmesinde öncülük etmesinden dolayı kutluyorum. Bu projeyi birlikte düşündük, birlikte hayata geçireceğiz.  Adana’nın en önemli sorunlarından birisi işsizlik.  Adana’da ve Türkiye’de özellikle kalifiye eleman eksikliğinden yakınılıyor. Bu merkezi en kısa sürede tamamlayarak hizmete sokacağız. Adana sanayisinin de ihtiyaç duyduğu ara teknik elemanların eksikliğinin giderilmesine önemli katkısı olacağına inanıyorum.Belediye olarak bizlerde kalifiye elemanaihtiyaç duyuyoruz. Bizlerde, sanayicilerde iyi klimacı arıyoruz bulamıyoruz iyi operatör arıyoruz bulamıyoruz iyi kaynakçı arıyoruz bulamıyoruz. Bu eksikliğin giderilmesi anlamında bu protokol çok önemli. Bu merkez sayesinde önemli bir eksiklik giderilmiş olacak.” şeklinde konuştu.

Makina Mühendisleri Odası Adana Şubesi Başkanı Hüseyin Atıcı, Seyhan Belediyesi’nin “Uygulamalı Eğitim Merkezi” kurulması için kendilerine 15 yıllığına arazi tahsis ettiğini, imzaladıkları protokol ile Adana’nın ve bölgenin ara teknik eleman ihtiyacının karşılanmasına önemli katkısı olacağını söyledi. Atıcı, Uygulamalı eğitim merkezinin 300 metrekarelik kapalı alanda kurulacağını, merkezde hem meslektaşlarının, hem de ara teknik eleman eğitiminin gerçekleştirileceğini belirterek, “MMO Adana Şubesi ile Seyhan Belediyesi arasında uygulamalı eğitim merkezinin inşası ve buradaki eğitim çalışmalarının düzenlenmesi için bir arazi tahsisi protokolünü imzaladık. Öncelikle Seyhan Belediyemizin değerli Başkanı, meslektaşımız ve eski şube başkanımız Zeydan Karalar’ateşekkür ediyorum. Bu protokol ile Adana’da, Seyhan’da uygulamalı eğitim merkezi kurulacak. Burada hem mühendislerin hem ara teknik elemanların yetiştirilmesisağlanacakhem de vatandaşlarımız için bir istihdam kaynağı olacak. Amacımız, Adana sanayisine ve meslektaşlarımıza hizmet etmek.

Adana’da MMO Adana Şubesi ile Seyhan belediyesi arasında imzalanan protokol ile uygulamalı eğitim merkezinin arazi Seyhan belediyesi tarafından 15 yıllığına tahsis edildi.  Yeşiloba Sanayi Sitesi’ndeki araziye 300 metrekarelik kapalı alan MMO Adana Şubesi tarafından inşaa edilecek. Uygulamalı eğitim Merkezi Makina Mühendislerinin yanı sıra, asansör, kaynakçı, iş operatörü, klima başta olmak üzere teknik eleman yetiştirilmesi için uygulamalı eğitim verecek. Protokol imza törenine Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Başkan yardımcısı Ulaş Toros, MMO Adana Şubesi Başkan Vekili Hüseyin Kalantor, Şube Yönetim Kurulu Genel Sekreteri Erdal Taş, Şube Saymanı Ümit Galip Uncu, Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Demiryürek ve Arzu Pekdur da katıldı.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.