TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

2015 kayıp yıl

Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, terör olayları ve seçim yılı nedeniyle ekonomik verilerin hızla bozulduğunu kaydedip ekledi:

Haber Giriş Tarihi: 26.08.2015 15:39
Haber Güncellenme Tarihi: 26.08.2015 15:39
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
2015 kayıp yıl

2015 kayıp yıl



ADANA (İHA) - TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, terör ve seçim gündemine teslim olan 2015 yılını kayıp yıl olarak gördüklerini belirterek, ülkenin belirsizliklerden ve terör belasından bir an önce kurtularak ana gündem olan ekonomiye dönmesi gerektiğini söyledi.

TÜRKİYE’DE KARGAŞA ORTAMI OLUŞTU
Ticaret Borsası'nın meclis toplantısında konuşan Bilgiç, 7 Haziran seçimlerinin ardından hükümet kurulamamasından dolayı sıkıntıların yaşandığını söyledi. Tüm dünya ekonomisinde sıkıntılar yaşandığı bir ortamda Türkiye'nin seçim ve terör gündemine teslim olduğunu bunun da belirsizliklerin artarak devam etmesine yol açtığını söyledi. Terörün de etkisiyle Türkiye’de bir kargaşa ortamının oluştuğunu belirten Bilgiç, "Türkiye’nin bu ortamdan bir an önce kurtulması lazım. Adana’nın en önemli mihenk taşlarından biri olan Adana Ticaret Borsası’nın yöneticileri olarak biz bir an önce ülkemizin belirsizlikten kurtulmasını ve Türkiye’nin ana gündem olarak ekonomiye dönmesini istiyoruz. Ülkemiz bir ateş çemberi içerisinde. Etrafımızdaki ülkeler sıkıntılı. Terör belası da eklendiğinde ortaya kötü bir tablo çıkıyor. Gün geçmiyor ki her şehre bir şehit asker, polis cenazesi gitmesin. 2015 yılı seçim yılı olarak geçti. Bu yılı ben Türkiye’nin kayıp yılı olarak görüyorum. Kasım 2015 tarihinde yapılacak seçim inşallah Türkiye’nin önünü açacak bir seçim olur. Hem terör belasından hem de ekonomik dengelerin bozulmasından kurtarır. Terör, millet olarak bizi germeye başladı” dedi.

TÜRKİYE’NİN KARANLIĞA GÖMÜLMESİNE ATB MECLİSİ OLARAK RIZA GÖSTEREMEYİZ
Türkiye’nin ihracatında her ay düşüşler yaşandığına dikkat çeken Başkan Bilgiç, şöyle devam etti:
“Türkiye’nin 2023 hedefleri vardı. Bu hedeflere ne oldu? Belirsizliklerden kurtulmak için Türkiye’yi huzurlu bir ortama taşımak gerekir. Kasım seçimleri sonrası siyasetçilerde, bu işte üzerine vazife olan herkesin akıllarını başlarına alıp Türkiye’yi bu kötü tablodan kurtaracak kararlar almalarını biz ATB yöneticileri olarak bekliyoruz. Türkiye’deki 2015 yılı yatırımlarını incelediğimizde tamamen durma noktasında olduğunu görürüz. Yabancı yatırımcı Türkiye’ye gelmediği gibi Türkiye’den kaçma yolları arıyor. İşsizlik her geçen gün artarak gidiyor. Yeni üniversite mezunları işsizler ordusuna katılıyor. İşsizliğin yoğun olduğu yerde, ticaretin sıkıntılı olduğu yerde huzurdan kimse bahsedemez. Türkiye’nin karanlığa gömülmesine ATB Meclisi olarak rıza gösteremeyiz.”

"TMO’NUN FİYAT AÇIKLAMAMASI PİYASANIN VE SANAYİCİNİN ÖNÜNÜ TIKIYOR"
Toplantıda konuşan ATB Meclis Başkanı Sabahattin Yumuşak da gelişmiş ülkelerde tohum toprağa düşmeden çiftçinin ürününü kaça satacağını bildiğini, dolayısı ile ürün seçme şansı olduğuna dikkat çekti. Ülkemizde işlerin çok farklı yürüdüğünü belirten Yumuşak, "Hasat başladı. Halen fiyat açıklanmadı. Fiyatın açıklanmaması piyasayı ve sanayicinin önünü tıkamaktadır. Çok şükür buğdayda çiftçinin yüzü güldü. Afet olmazsa 6,5 milyon tonun üzerinde mısır rekoltesi bekliyoruz. Fiyatta belirleyici olan Toprak Mahsulleri Ofisinin alış ve satış fiyatını biran önce açıklaması gerekmektedir” dedi.
Konuşmaların ardından meclis gündem maddelerine geçildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.