TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Esnafın ülkede önemli yeri var

Adana Vergi Dairesi Başkanı Tunalı, Adana ESOB’a taziye ziyaretinde bulundu ve Başkan Sözütek’i kutladı

Haber Giriş Tarihi: 27.08.2015 16:28
Haber Güncellenme Tarihi: 27.08.2015 16:28
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Esnafın ülkede önemli yeri var

Esnafın ülkede önemli yeri var

 

 

 

ADANA(İLKHABER) - Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Tunalı, Adana ESOB'u ziyaret ederek merhum Başkan Kazım Barışık için taziyede, birlik Başkanı Nihat Sözütek ve yönetimini de kutladı.

 

Adana ESOB ziyaretine, Grup Müdürleri Kamil Kurt, Tahsin Atlı ve Ömer Kılıç ile birlikte gelen V.D.Başkanı Tunalı'yı, Birlik ve Adana Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Nihat Sözütek, Başkan Vekili, Yağlı Boyacılar Esnaf Odası Başkanı Mustafa Göktaş ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı.

 

V.D.Başkanı Tunalı, öncelikle merhum Başkan Kazım Barışık için başsağlığı dileğinde bulunurken, "Allah rahmet eylesin. Kazım Barışık bey işinin ehli, güzel bir insandı. Mekanı cennet olsun. Ama hayat devam ediyor, esnafa hizmeti O'nun bıraktığı yerden devam ettirmeniz gerekiyor. Size ve yönetiminize de başarılar diliyorum." dedi.

 

Birlik Başkanı Nihat Sözütek de, merhum Başkan Barışık'ın vefatıyla derin bir üzüntü yaşadıklarını, ancak esnaf - sanatkarlara hizmeti kesintisiz sürdürmek için de Ahi Evran felsefesiyle yola devam edeceklerini ifade ederken, "Bayrağı alan herkes daha ileriye taşımak zorunda. İşimiz zor, ama herkes üzerine düşen vazifeyi yaparak, inşallah ülkemizi selamete çıkaracağız." diye konuştu.

 

Ziyarette, Başkan Sözütek ve oda başkanları, esnafların genel sorunları üzerine de konuşmalar yaptı. Özellikle Kocavezir çevresinde yoğunlaşan Suriyeli kayıt dışı esnaflar, devlet kurumlarında, otellerde kayıt dışı çalışan berberler, rastgele yerlerde kayıt dışı yapılan salçalık biber, yeşil zeytin ve karpuz satışları, küçük esnafa yönelik basit ve götürü usul vergilendirmeler, sosyete pazarları ve amacı dışında hizmet veren kermeslerin denetimi ile kayıtlı küçük esnafın,  kayıtsız ve düşük fiyatla ürün satarak, haksız rekabet yoluyla kazanç sağlayanlara karşı korunması, yaz döneminde zararına çalışan toplu taşımacı esnafına vergi konusunda kolaylıklar getirilmesi konularını dile getirdiler.

 

Tunalı da, AB'de 50 - 60 yıl önce çözülen birçok meselenin, ülkemizde bugün hala sorun olarak beklediğini, zaman içerisinde her türlü sıkıntının giderileceğini belirterek, "Esnafımız bizim için, devletimiz için çok önemli. Bu ülkede esnafın önemli yeri var. Küçük esnaf ve sanatkarların desteklenmesi gerektiğini biliyoruz. Esnaflarımız sıkıntılı biliyoruz, ama geçiş dönemi yaşıyoruz. Çözüm konusunda sizlerle yetkimiz dahilinde her türlü işbirliğine de hazırız." diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.