TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şükür, korkulan olmadı!

Adana Barış Bloğu tarafından, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle düzenlenmek istenen yürüyüşe 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na aykırı olduğu gerekçesi ve yapılacak yürüyüşün her türlü güvenlik riskine açık olduğu gerekçesi ile izin verilmedi.

Haber Giriş Tarihi: 02.09.2015 14:42
Haber Güncellenme Tarihi: 02.09.2015 14:42
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Şükür, korkulan olmadı!

Şükür, korkulan olmadı!

 

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)- Adana Barış Bloğu tarafından, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle düzenlenmek istenen yürüyüşe 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na aykırı olduğu gerekçesi ve yapılacak yürüyüşün her türlü güvenlik riskine  açık olduğu gerekçesi ile izin verilmedi.

İsmet İnönü Parkı içerisinde toplanan kalabalık kitle buradan Uğur mumcu Meydanı’na kadar yürüyüş düzenlemek istedi. Aralarında Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili İbrahim Özdiş, Halkların Demokratik Partisi Adana Milletvekilleri Rıdvan Turan ve Meral Danış Beştaş’ında bulunduğu kitle bir süre park içerisinde bekledi. Daha sonra Adana Emniyet Müdürlüğüne bağlı Güvenlik Şube Müdürlüğü polisleri ile konuyla ilgi görüşmeler yapan milletvekilleri bir türlü olumlu cevap alamadı. Polisler 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na aykırı olduğu gerekçesi ve yapılacak yürüyüşün her türlü güvenlik riskine açık olduğunu belirterek, yürüyüşün yapılmasına izin veremeyeceklerini aktardı. Bunun üzerine grubun önü çevik kuvvet polisleri tarafından oluşturulan barikatla kesildi. Yürüyüş yapılması durumunda müdahale edileceği milletvekillerine aktarıldı.

Milletvekilleri bu kez telefonla Adana Valisi Mustafa Büyük’e ulaşmaya çalıştı. Bunun üzerine uzun süre telefonla görüşen vekiller taleplerinde olumlu bir netice alamadı. Bunun üzerine kalabalık kitle İsmet İnönü Parkı içerisinde basın açıklaması yaptı. İHD Adana Şubesi Eş Başkanı Sema Peynirci, çatışmaların, göz yaşlarının, akan kanların, acının, yıkımın, katliamların hakim olduğu bir ortamda 1 Eylül’a girildiğini aktardı. 1 eylül Dünya Barış Günü hakkında bilgiler veren Peynirci’nin konuşmalarının ardından Adana Milletvekilleri birer konuşma yaptı. HDP Adana Milletvekilleri Meral Danış Beştaş ve Rıdvan Turan ile CHP Milletvekili İbrahim Özdiş, polise tepki gösterdi. Yasal haklarının kullandırılmadığını savunan Meral Danış Beştaş, barış için sonuna dek mücadele edeceklerini söyledi. CHP’li Özdiş ise, yapılanın hukuksuz olduğunu savundu. Özdiş Adana Valisi Mustafa Büyük’e de tepki gösterdi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.