TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Nefes aldırma” savaşı

Adana'da balık avlamak için göle olta atarken ayağı kayıp suya düşen şahıs, su altı polisi tarafından çıkarıldı. Sağlık ekiplerinin yaklaşık 30 dakika onu yaşatmak için gösterdiği çaba hayata tutunmasına yetmedi.

Haber Giriş Tarihi: 02.09.2015 14:43
Haber Güncellenme Tarihi: 02.09.2015 14:43
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
“Nefes aldırma” savaşı

“Nefes aldırma” savaşı


ADANA (İHA) - Adana'da balık avlamak için göle olta atarken ayağı kayıp suya düşen şahıs, su altı polisi tarafından çıkarıldı. Sağlık ekiplerinin yaklaşık 30 dakika onu yaşatmak için gösterdiği çaba hayata tutunmasına yetmedi.
Edinilen bilgiye göre, olay Sarıçam ilçesine bağlı Menekşe Mahallesi'nde meydana geldi. Halil İbrahim Demircioğlu (48) sabahın erken saatlerinde balık avlamak için Çatalan Köprüsü Doğu Çıkışı altına gitti. Köprünün ayaklarının olduğu yere gelen Demircioğlu burada oltalarını çıkartıp hazırlık yaptı. Demircioğlu oltasını sallayarak atarken ayağı kayıp Seyhan Baraj Gölü'ne düştü. Demircioğlu sudan bir daha çıkamadı. Demircioğlu'nun düştüğünü gören çevredeki vatandaşlar hemen polise haber verdi. Olay yerine kısa bir süre içinde su altı polisleri geldi. Dalgıçlar göle girerek Demircioğlu'nu aramaya başladı. Göle düştükten yaklaşık 40 dakika sonra bulunan Demircioğlu karaya çıkartıldı. Demircioğlu çıkartıldığında ise oltanın bileğinde sarılı olduğu görüldü.

ACİL TIP TEKNİSYENLERİNİN YAŞATMA MÜCADELESİ
Halil İbrahim Demircioğlu gölden çıkartıldıktan sonra hazır bulunan Acil Tıp Teknisyenleri Hatice Kara ve Vildan Mert hemen müdahaleye başladı. Önce yuttuğu suyun çıkartılması için boğazına tıbbi malzeme takılıp bir taraftan da nefes alıp vermesi sağlandı. Daha sonra damar yolu açılarak serum takıldı. Ardından sağlık görevlisi, Demircioğlu'na kalp masajı yapmaya başladı. Uzun süre masaj yapan sağlık görevlisi yorulmasına rağmen bırakmayarak masaj yapmaya devam etti. Bir taraftan da arkadaşına yapması gerekenleri söyledi. Aşırı derecede terleyen ve yorulan Hatice Kara kalp masajı işini daha sonra arkadaşı Mert'e bıraktı. Mert de bir süre yaptıktan sonra yorulunca tekrar Kara masaj yapmaya başladı. Özelikle Kara, Demircioğlu'nu geri döndürmek için büyük bir mücadele gösterdi. Kalp masajı yeterli olmayınca Hatice Kara şok yaptı. Birkaç kez de şok yapılan Demircioğlu yaklaşık 30 dakika süren çabaya rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Demircioğlu'nun cenazesi otopsi yapılması için adli tıp kurumu morguna kaldırıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.