TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Konuyu araştıracağım

Adana Valisi Mustafa Büyük, TOKİ aracılığıyla evi olmayan emekli üyelerine ev yaptırmak isteyen ve arsa arayan TÜED yönetimine destek sözü verdi:

Haber Giriş Tarihi: 02.09.2015 14:43
Haber Güncellenme Tarihi: 02.09.2015 14:43
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Konuyu araştıracağım

Konuyu araştıracağım

 

ADANA – Adana Valisi Mustafa Büyük, TOKİ aracılığıyla üyelerini ucuz konut sahibi yapmak için yoğun bir çaba gösteren Türkiye Emekliler Derneği (TÜED)Adana Şube Başkanı Seyfi H. İyiyürek ve yönetimini, TÜED Yüreğir Şube Başkanı Nakış Kocatürk’ü makamında kabul ederek, taleplerini dinledi.

TÜED Adana Şube Başkanı İyiyürek, çalışmalarını kapsayan bir dosyayı Vali Büyük’e sunarak, Adana Şubesi”nin yaklaşık 50 bin, Yüreğir Şubesi’nin de 12 bin üyesi olan bir sivil toplum kuruluşu olduklarını ve evi olmayan emekli üyelerine uygun ödeme koşullarıyla ev sahibi yapmak istediklerini,  bununla ilgili çalışma yaptıklarını söyledi. Konut sahibi olmak için 25 bin kişinin ismini yazdırdığını belirten İyiyürek, şunları söyledi:

“Konut konusunda yaptığımız çalışmalar sırasında Başbakanlığın talimatıyla Valiliğe başvurmamız istendi. Sayın Valim Batman’da ve Şanlıurfa’da emekliler için TOKİ vasıtasıyla ev yapıldı ve bunlar hak sahiplerine verildi. Adana’da da evi olmayan emeklilerimiz var. Onların talepleri doğrultusunda böyle bir yola çıktık. Şu anda da hazine arazisi aramaktayız. Bu konuda emeklilerimiz adına sizlerden destek bekliyoruz. Çekeceğimiz kura ile belirlenecek kişileri TOKİ’ye sunacağız. Toplam 10 bin ev için Milli Emlak’a arsa verilmesi için destek istiyoruz.”

“ARAŞTIRACAĞIM” 

Adana Valisi Mustafa Büyük de TOKİ’nin hazine arazilerine ucuz maliyetli konutlar yaparak, dar gelirli vatandaşlara ayda 250 lira gibi 20 yıl vadeyle ev sahibi yapma imkanı tanıdığını belirterek, şu ifadelere yer verdi:

“Tabi burada önemli olan nokta doğru projeleri doğru yerde yapmak gerekir. Alt yapısı olan, şehirle bütünleşecek yerlere konut yapılmalı. Böyle 10 bin konutdan ziyade etap etap yapılırsa daha uygun olur. Bu tür projeler için hazine arazilerimiz var. Ama bunların da şehirlerin imar ve gelişimine uygun olması gerekli. Hazine arazisini imarlı hale getirmek gerekir. Bu konutlar yapılırken de okul, cami ve sosyal aktiviteleri de içinde barındıran bir çalışma olmalıdır. Bu konuda arkadaşlarıma konunun araştırılması için ricada bulunacağım. Bununla ilgili olarak TOKİ ile de görüşeceğim.”

“KAHVENİZİ İÇMEYE GELİRİM”

TÜED Adana Şube Başkanı Seyfi İyiyürek, sıcak bir havanın estiği kabulde daha sonra dernekleri hakkında bilgi verdi ve “Sayın valim. Bize üye olan emeklilerimizden yılda bir kez 18 lira kesiliyor. Bunun bir kısmı genel merkezimize gidiyor ve inşaat işlerinde harcanıyor. Nitekim Kızılay’da bir Emekli misafirhanesi yapılıyor ve bir kaç ay sonra hizmet vermeye başlayacaktır. Ayrıca, Adana’daki yerimiz de derneğin kendi malıdır. Emeklilerimiz buraya gelirler çayını içer, sohbet eder, gazetesini okur. Çaydan asla para alınmıyor. Sayın Valim sizi de derneğimize kahve içmeye davet ediyoruz.” dedi.  

Adana Valisi Mustafa Büyük de en kısa zamanda derneğe gelerek kahve içeceğini ifade etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.