TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Muhalefet partileri taşeronu kaldırabilir”

Dev Sağlık İş Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Dev Sağlık İş Genel Merkez Yöneticisi Mustafa Hotlar’ın işten çıkartılması ile ilgili Adana’ya gelerek Balcalı Hastanesi’nde 20 gündür devam eden oturma eylemine katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 02.09.2015 14:44
Haber Güncellenme Tarihi: 02.09.2015 14:44
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
“Muhalefet partileri taşeronu kaldırabilir”

“Muhalefet partileri taşeronu kaldırabilir”


 

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)- Dev Sağlık İş Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Dev Sağlık İş Genel Merkez Yöneticisi Mustafa Hotlar’ın işten çıkartılması ile ilgili Adana’ya gelerek Balcalı Hastanesi’nde 20 gündür devam eden oturma eylemine katıldı. Çerkezoğlu burada sorularımızı yanıtlayarak,” Asgari ücreti 1800 TL’ye çıkartsınlar, taşeron çalışmayı kaldırsınlar emekliye de en az 2 ikramiyeyi versinler.” şeklinde 3 tane olmazsa olmaz taleplerinin olduğunu hatırlattı.

Dev Sağlık İş Genel Merkez Yöneticisi Mustafa Hotlar, Balcalı Hastanesi’nde taşeron firma da çalışırken tazminat dahil ödenmeden işten çıkartıldı. Duruma tepki gösteren Dev Sağlık İş üyeleri yaklaşık 20 günden buyana hastane poliklinikler önündeki eylemlerini sürdürüyor. Son olarak dün, hastane bahçesinde ki eyleme işten çıkartılan Mustafa Hotlar’ın eşi çocukları ve akrabaları gelerek eyleme destek verdi. Dev Sağlık İş Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu’nun da hazır bulunduğu eylem gün boyu oturma eylemi şeklinde devam etti. Çerkezoğlu burada sorularımızı yanıtladı. Yaşanan işten çıkartma olayıyla ilgili bilgiler veren Çerkezoğlu,  Mustafa Hotlar Balcalı Hastanesi’nde taşerona karşı en önde mücadele eden arkadaşlarından bir tanesi olduğunu savundu. Hotlar’ın aynı zamanda sendikalarının merkez yönetiminde olduğunu vurgulayan Çerkezoğlu, “Süreçte özellikle taşeron işçileri bölmeye, parçalamaya, dağıtmaya yönelik hamleler yapıldı.  Torba yasayla böyle bir hedefi hayata geçirdiler.” dedi .

KİŞİLİKTEN KAYNAKLI İŞTEN ÇIKARTMA DEĞİL

Çerkezoğlu, burada taşeron sisteme karşı yapılan eylemlerden kaynaklı işlemler gerekçe gösterilerek arkadaşlarının tazminatsız işten çıkartıldığını ileri sürerek, “Bu işten çıkartmanın Mustafa Hotlar’ın kişiliğinden kaynaklı bir işten çıkartma olmadığını biliyoruz. Burada ki örgütlülüğümüze gözdağı verilmeye çalışılıyor.  Bu süreç aynı zamanda taşerona karşı mücadele edenlere karşı yapılan bir saldırıdır. Bu nedenle 20 günden buyana burada eylemdeyiz. Arkadaşımız işine dönene kadar bu eylemimize devam edeceğiz. Çünkü biz taşerona karşı verdiğimiz mücadelede başından beri haklı olduğumuzu biliyorduk. Haklılığımızı hem idareler, hem yargı kararları, hem de yönetimlerde kabul etmiş durumda.  Bu gün siyasi parti liderleri, bakanlar, başbakan taşeronun nasıl bir kölelik sistemi olduğunu anlatıyor.  Bu süreçte bizim mücadelemizle bu hale geldi. O nedenle biz burada Mustafa arkadaşımız  işe geri dönenen kadar mücadelemize devam edeceğiz. Hastane yönetimiyle görüştük onlardan cevap bekliyoruz Rektör Hoca’dan randevu talebimiz oldu. Bunu görüşerek, konuşarak sonuca bağlamak istiyoruz.” diye konuştu.

VAATLER SEÇİM SÜRECİNDE KALMASIN

Tüm siyasi partilerin seçim vaatlerinde işçileri, emeklileri ilgilendiren önemli gelişmeler olduğunun altını çizen Çerkezoğlu, “Türkiye çok önemli bir süreçten geçiyor siyasi olarak da Türkiye 7 Haziran’da bir seçim oldu. Tekrardan seçime gidiyoruz.  Seçim sürecinde partilerin vaatlerine baktığımızda işçilerin taleplerinin çok fazla öne çıktığını görüyoruz.  Belki de Türkiye tarihinde hiç böyle bir seçim süreci olmamıştı. Siyasi partiler, iktidar partisi dahil hepsi asgari ücreti artırmaktan, açlık ücretinin üzerine çıkartmaktan ve emeklinin yaşam koşulları  iyileştirmeden söz ettiler. Böyle vaatler verdiler. Biz de o nedenle seçimden hemen sonra meclise gidip dedik ki bu iş için hükümet kurulmasına da gerek yok.  3 muhalefet partisi bir araya gelip yasa çıkartarak taşeronu kaldırabilir.  Asgari ücretin yaşam standartlarına uygunluğunu sağlayabilir dedik. Ama böyle bir irade ortaya çıkmadı. Türkiye yeniden bir seçime gidiyor ve yeniden bunları konuşuyor.  Herkes biliyor ki taşeron sistem bir köleliktir.  “ ifadelerini kullandı.

3 OLMAZSA OLMAZ TALEBİMİZ VAR

Türkiye’de bir asgari ücretin açlık sınırının çok çok altında olduğunu belirten Çerkezoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü; “Dolayısıyla bunlar siyasetin ana gündem maddelerinden biri haline geldi.  Geçici hükümet emeklilerin maaşlarında bir iyileştirme olacağını söyledi.  Bunları söylemek zorunda kalmaları, emeklilerin işçilerin nasıl bir kölelik sisteminde olduklarını gösteriyor.  Biz diyoruz ki bunlar sadece seçim süreçlerinde vaatler olmaktan çıksın, özellikle taşeron çalışmanın son dönemde geldiği boyutlar son derece üzücü. Tüm bu sürecin vebalini de taşeron işçiler ödüyor.  O neden biz bu söylenenlerin seçim vaadi olmaktan çıkıp  hayata geçirilmesini istiyoruz. Asgari ücreti 1800 TL’ye çıkartsınlar, taşeron çalışmayı kaldırsınlar emekliye de en az 2 ikramiyeyi versinler. Bu üç talep bizim olmazsa olmaz talebimizdir. “

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.