TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şehide son dokunuş

Mardin’in Dargeçit ilçesinde şehit olan polis Mehmet Akif Hatunoğlu'nun cenaze töreninde göz yaşları sel oldu. Binlerce kişinin katıldığı törenin ardından şehidin mezar toprağına dokunan anne ve eşi göz yaşlarına boğuldu.

Haber Giriş Tarihi: 04.09.2015 17:22
Haber Güncellenme Tarihi: 04.09.2015 17:22
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Şehide son dokunuş

Şehide son dokunuş

 

 

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)- Mardin’in Dargeçit ilçesinde şehit olan polis memuru Mehmet Akif Hatunoğlu'nun cenaze töreninde göz yaşları sel oldu. Binlerce kişinin katıldığı törenin ardından şehidin mezar toprağına dokunan anne ve eşi göz yaşlarına boğuldu.

Mardin’in Dargeçit ilçesinde, PKK bölücü terör örgütü tarafından yola döşenen mayının zırhlı aracın geçişi sırasında patlatılması sonucu 4 Özel Harekat Polisi şehit oldu. Şehitlerden Adanalı olan Mehmet Akif Hatunoğlu'nun naşı Mardin’de düzenlenen törenin ardından memleketi Adana’ya gönderildi. Adana'ya getirilen şehidin cenazesi, ilk olarak Sarıçam ilçesi Esentepe Mahallesi'ndeki baba ocağına götürüldü. Burada alınan helalliğin ardından şehit polisin cenazesi, törenin yapılacağı Buruk Mezarlığı'na getirildi.

Burada Adana Valisi Mustafa Büyük şehidin babası Hasan Hatunoğlu’nu bir dakika bile yalnız bırakmadı. Adana İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek de tören alanında karşılaştığı şehit babasının elini öperek baş sağlığı diledi. Cuma Namazı’nın ardından düzenlenen cenaze törenine Adana Valisi Mustafa BüyükJandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Aytekin Şahin, Milletvekilleri Seyfettin YılmazZülfikar İnönü Tümer, İbrahim Özdiş, Talip Küçükcan, Fatmagül Demet Sarı, Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, şehidin yakınları ve Adanalılar katıldı.

Şehit polisin al bayrağa sarılı tabutu silah arkadaşlarının omuzunda namazın kılınacağı yere götürüldü. Cuma namazının ardından şehidin cenaze namazı kılındı. Namaz sonrasına şehidin cenazesi tekbirler eşliğinde mezarlık içindeki polis şehitliğine getirildi. Burada yapılan duanın ardından şehidin tabutunun üzerindeki albayrak ailesine teslim edildi.

Daha sonra şehit polis mezarının defninin ardından şehidin amcasının oğlu olduğunu ileri süren bir kişi şehidin, ’Cenazeme devlet erkanı katılmasın’ şeklinde internette yer alan ifadesi hakkında şehit babasının yanında konuşarak, “Basın yazsın, yanlış bilgiler basında yer alıyor. Mehmet Akif vasiyet yazdığı söyleniyor. Böyle bir vasiyetten bizim haberimiz yok. Böyle bir şey yok. Kimse konuyu başka yöne çekmesin.” dedi. Bunun üzerine kendilerini Mehmet Akif Hatunoğlu’nun silah arkadaşları olarak tanıtan ve “Abimin böyle bir vasiyeti vardır.” diyen kişiler ile şehidin amcasının oğlu arasında polemik yaşandı.

Bir süre devam eden polemiğin ardından, şehidin eşi, annesi ve yakın akrabası olan kadınlar mezarın başına gelerek gözyaşları döktü. Şehidin toprağına dokunan acılı kadınlar, uzun süre mezarın başından ayrılmadı. Acılarını gözyaşlarına döken acılı aile daha sonra şehidin mezarının üzerine Türk Bayrağı sererek mezarlıktan ayrıldı.

Öte yandan Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, Mehmet Akif Hatunoğlu’nun şehit olduğu yerde Dargeçit Cumhuriyet Savcılığı ve diğer yetkililerin üzerindeki eşyaları incelediğini ancak böyle bir vasiyet nameye rastlanılamadığını söyledi. Böyle bir vasiyetnamenin bir komplo olabileceğini vurgulayan Vali Koçak, “Vasiyetname elle yazılır ve imzalanır. Oysa bir bilgisayardan yazılıp çıkış alınan vasiyetname insanların aklını bulandırır. Şehit polisin cebinden çıktı iddiası bir senaryodan başka bir şey değildir.” dedi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.