TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hekim Evi çalışanları yeniden işe alınacak

Adana İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof Dr. Osman Kürşat Arıkan, kapatılan Adana Hekim Evi ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulundu. Arıkan, işten çıkartılan hekim evi işçilerini tekrar hastanelerde işçi olarak işe almayı planladıklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 24.09.2015 15:21
Haber Güncellenme Tarihi: 24.09.2015 15:21
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Hekim Evi çalışanları yeniden işe alınacak

 

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)- Adana İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof Dr. Osman Kürşat Arıkan, kapatılan Adana Hekim Evi ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulundu. Arıkan, işten çıkartılan hekim evi işçilerini tekrar hastanelerde işçi olarak işe almayı planladıklarını söyledi.

Arıkan, Sağlık Bakanlığı tarafından gelerek incelenen Adana Hekim Evi’nin müfettiş raporlarına istinaden kapatıldığını belirtti. Kapatılan Adana Hekim Evi’nin gelirinin giderini karşılayamaz duruma geldiğine dikkat çeken Arıkan, “Bakanlığın müfettişleri tarafından Hekim Evi incelendi. Ondan sonra müfettiş raporu bakanlığa sunuldu. Bakanlık sağlıkta kalmak koşuluyla faaliyetlerine son verilmesini ve yeniden yapılanmasını istedi. Bu yazıda vali beyin oluruyla işleme konuldu. Ama sağlıkta kalma koşulu var. Ne yapılacağı belli değil. Bizim amacımız orada çalışan işçilerimiz var. Onları mağdur etmemek istiyoruz. İçerde kalan paraları kuruşu kuruşuna ödenecektir. Kıdem tazminatları var. İçerde kalan diğer paraları var. Onları mağdur etmemek için hastanelerimizde işçi olarak tekrar işe almayı planlıyoruz. Onları mağdur etmeyeceğiz. Onlar bizim işçilerimiz.” dedi.

Adana İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof Dr. Osman Kürşat Arıkan,  sözlerini şöyle sürdürdü; “Buranın kendi geliri giderini karşılayamaz oldu. İkincisi burası hazinenin malı defterdarlık tarafından sağlığa tahsis edilen bir yer. Defterdarlığında o konuyla ilgili bir iki tutanağı oldu Ama asıl kapatılma bir önceki yönetimin içerdeki gelir gideri karşılayamadığı için zarar veren bir kurum. Yeniden yapılandırması gerekiyordu. Zaten insanlar kalmak için bile tercih etmiyordu.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.