TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bilet kalmadı

Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası, yeni dönemin sanat sezonunu “İtalyan Kapriçyosu” ile açıyor

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2015 15:14
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2015 15:14
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Bilet kalmadı

Bilet kalmadı

 

 

ADANA(İLKHABER) - Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası, 2015-2016 sanat sezonunu yine muhteşem bir açılış ile Adanalı sanat severleri büyülemeyi hedefliyor. 9 Ekim Cuma günü saat 20.00 için açılış hazırlığı yapan Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası, açılışa özel Pyotr İlyiç Çaykovski’nin 1880 yılında İtalya’da kaldığı otelde orkestra için bestelediği bir fantezi müzik eseri olan “İtalyan Kapriçyonu’nu” seslendirecek.

Türkiye’nin ilk bandoneon virtüözü olan Tolga Salman’ın  solistiğinde; Arjantin Tangoları’nın kıvrak ve romantik ezgileri de Adanalı sanat severlere “merbaha” derken, dinleyicileri bulundukları yerden hayaller diyarına götürecek.

Adanalı müzik severler, sezonun ilk buluşmasına büyük ilgi gösterdi ve Adana Büyükşehir Belediyesi Konser Salonu’nun bütün biletlerini satın aldı. Bazı müzik sever vatandaşlar da koltuk sıralarının her iki tarafına konulan sandalyeler için bilet bulma şansını yakaladı.

Konserin en büyük sürprizi ise; orkestra, finalde sanat severlerin en fazla izlemeyi arzu ettiği  M. Ravel’in İspanyol müziği tadındaki eserlerinden en tanınan ve birçok romantik filmde müzik olarak kullanılan “Bolero’yu”  seslendirecek.

9 Ekim Cuma günü gerçekleşecek açılış konserini Adanalı sanatseverlerin beğeniyle takip ettiği Antonıo Pırolli yönetecek.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.