TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hedef 100 bin seyirci

Adana Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu 58. yılını kutlayacağı yeni dönemde 8 oyunu sahneleyecek

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2015 15:16
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2015 15:16
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Hedef 100 bin seyirci

Hedef 100 bin seyirci

 

 

 

ADANA(İLKHABER) - Adana Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu 58. Yılını kutladığı 2015-2016 sezonunu Genel Sanat Yönetmeni/Tiyatro Şube Müdürü İsmail Dikilitaş yönetiminde, dört tanesi yeni olmak üzere sekiz oyunla açıyor.

 

Geçen sezon “Herostratos’u Unutun” ve “Yalancı Aranıyor”  adlı büyük oyunları ve “Dede Korkut” ile “Ayışığı Sirki” adlı çocuk oyunlarıyla yaklaşık 40.000 izleyiciye ulaşan Adana Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu; bu sene de, hem geçen sezon oyunlarına devam edip, hem de “Ayyar Hamza” ve “Sacide” adlı büyük oyunları ve “İbişin Dünyası” ile “Macera Şehri” adlı çocuk oyunlarını sahneleyerek 100 bin seyirciye ulaşmayı hedefliyor.

 

2015-2016 sezonunu 05.09.2015 tarihinde Turgut Bağır’ın yazıp- yönettiği “İbişin Dünyası” adlı ortaokullara yönelik çocuk oyunuyla açan Adana Şehir Tiyatroları; 03 10.2015 tarihinde Âli Bey’in yazdığı, Boğaçhan Sözmen’in yönettiği “Ayyar Hamza” adlı oyunu izleyiciyle buluşturdu. Ülker Köksal’ın yazıp, Galip Erdal’ın yönettiği Sacide adlı oyun ise 13.10,2015 Salı saat 20.00’de seyircilerle buluşacak.

Muzaffer Kırıkkalp’in yazıp yönettiği “Macera Şehri” adlı ilkokullara yönelik çocuk oyunu ise Kasım ayında seyircilerle buluşacak. Ayrıca okul öncesi çocuklar için hazırlanan kukla oyunu da yakında izleyicinin beğenisine sunulacak.

Bunların yanı sıra; 3 Ekim’de sezona merhaba diyen “Ayyar Hamza”, galasını 10 Ekim Cumartesi akşam saat 20.00’da Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda yapacak.

Geçen sezon Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonunda oyunlarını sergileyen Adana Şehir Tiyatroları; bu sezon dört ilçeyle birlikte (Kozan, Yüreğir, Feke, Pozantı) toplamda beş sahnede oyunlarını sahneleyecek.

Bu sezon sergilenecek oyunların kısa künyeleri aşağıdadır.

AYYAR HAMZA Yazan: Âli BEY / Yöneten: Boğaçhan SÖZMEN

SACİDE Yazan: Ülker KÖKSAL / Yöneten: Galip ERDAL

İBİŞİN DÜNYASI Yazan – Yöneten: Turgut BAĞIR (Ortaokullara yönelik çocuk oyunu)

MACERA ŞEHRİ Yazan – Yöneten: Muzaffer h. KIRIKKALP ( İlkokullara yönelik çocuk oyunu)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.