TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana BTÜ’de biyomühendislik günleri

Geleneksel hale getirilmesi planlanan Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (Adana BTÜ) Biyomühendislik Günleri’nin birincisi Yeşiloba Yerleşkesinde yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2015 15:22
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2015 15:22
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Adana BTÜ’de biyomühendislik günleri

Adana BTÜ’de biyomühendislik günleri

 

 

ADANA (İHA) - Geleneksel hale getirilmesi planlanan Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (Adana BTÜ) Biyomühendislik Günleri’nin birincisi Yeşiloba Yerleşkesinde yapıldı. Adana BTÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Ersoy, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Fazıl Özsoylu, Biyomühendislik Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Rozelin Aydın, üniversitenin akademik personeli ve öğrencilerinin katılım gösterdiği etkinliğe konuşmacı olarak, Ege Üniversitesi Biyomühendislik Bölüm Başkanı ve EBİLTEM Müdürü Prof. Dr. Fazilet Vardar Sukan, Tezkim Genel Müdürü Ali Tezcan ve Özmaya Ceyhan Fabrikası Müdürü Korer Cumhur Sezer katıldı.
Adana’da, bölgemizde ve ülkemizde biyomühendislik alanında mevcut potansiyeli ortaya çıkarabilmek, bu alanda çalışan, araştırma, geliştirme ve üretim yapan bilim insanlarını, kurum ve kuruluşlarını bir araya getirebilmek amacı ile gerçekleştirilen etkinliğin açılış konuşmasını Adana BTÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Ersoy yaptı. Prof. Dr. Ersoy, yaptığı konuşmada, biyomühendislik alanının çok yeni bir dal olduğunu ve hızla gelişim gösterdiğini kaydetti. Prof. Dr. Ersoy, “Gururla belirtmek isterim ki, Adana BTÜ Biyomühendislik Bölümü, Akdeniz Bölgesi’nde bu alanda açılan ilk bölüm olma özelliğini taşıyor. Deneyimli ve dinamik akademisyen kadromuz ve son teknoloji ile donatılmış laboratuvar altyapımız ile 25 kişilik sınıflarda kaliteli bir Biyomühendislik eğitimi veriyoruz. Öğrencilerimizin, lisans eğitimleri süresince mesleki her türlü bilgi, donanım ve tecrübeye sahip olmaları için çalışıyoruz. Öğrencilerimiz, bugün burada alanlarının ve sektörlerinin önde gelen isimlerinden alacakları çok değerli bilgi ve deneyimleri en iyi şekilde değerlendirmelidirler. Bu etkinliğin, üniversite-sanayi işbirliğine de önemli katkı sağlayacağını düşünüyorum. Adana BTÜ Biyomühendsilik Günleri’ni geleneksel hale getireceğiz. Bu etkinliği düzenleyen Biyomühendislik Bölümümüze, emeği geçen çalışma arkadaşlarıma ve bizleri yalnız bırakmayan Sayın Hocamız Prof. Dr. Fazilet Vardar Sukan’a, Tezkim Genel Müdürü Ali Tezcan’a ve Özmaya Ceyhan Fabrika Müdürü Korer Cumhur Sezer’e teşekkürlerimi sunuyorum.” ifadelerini kullandı.
Rektör Prof. Dr. Ersoy’un açılış konuşmasının ardından söz alan Adana BTÜ Biyomühendislik Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Rozelin Aydın, bölüm hakkında genel bilgiler içeren bir sunum gerçekleştirdi. Yapılan çalışmaları, gelinen noktayı ve gelecekteki projeleri aktaran Yrd. Doç. Dr. Aydın, öğrencilere tavsiyelerde bulunarak sunumuna son verdi. Yrd. Doç. Dr. Aydın’ın sunumu sırasında Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Biyomühendislik Bölümü adına Marmara, Toronto ve Cornell Üniversitelerinde çalışmalarını sürdüren Biyomühendislik Bölümü öğretim görevlilerinin görüşlerinin derlendiği bir video film sunuldu.
Ege Üniversitesi Biyomühendislik Bölüm Başkanı ve EBİLTEM Müdürü Prof. Dr. Fazilet Vardar Sukan, katılımcılara yaptığı sunumda biyomühendislik alanının yıllar içerisindeki gelişimini anlattı.
Biyomühendisliğin, biyoloji ve mühendislik alanlarını kapsayan çok geniş bir yelpazeye yayıldığını belirten Prof. Dr. Fazilet Vardar Sukan, bölümün çalışma alanlarını, yararlandığı teknolojileri ve hangi alanlarda ne gibi faydalar sağladığını anlatan kapsamlı bir sunumla deneyimlerini paylaştı. Prof. Dr. Fazilet Vardar Sukan, sunumunun sonunda öğrencilere, “Bizler, sizlere içi dolu bir alet çantası veriyoruz. Bu aletleri doğru şekilde kullanıp bir yapı oluşturmak sizlerin elinde” şeklinde tavsiyelerde bulundu.
Konuşmaların ardından Tezkim Genel Müdürü Ali Tezcan ve Özmaya Ceyhan Fabrika Müdürü Korer Cumhur Sezer, yaptıkları sunumlarda, biyomühendislik dalının sanayide ne şeklide hayata geçtiğini, uygulamalarının neler olduğunu ve sektörel tecrübelerini anlatan sunumlar gerçekleştirdiler. Biyomühendislerin hangi alanlarda istihdam edilebileceğinin, başarılı bir biyomühendis olabilmek için gereken şartların katılımcılarla paylaşıldığı sunumlarda, üniversite-sanayi işbirliğinin önemine değinildi.
Konuşmaların ardından Adana BTÜ Biyomühendislik Bölümü öğrencileri çeşitli hediyelerle birlikte, Tema Vakfı aracılığıyla konuşmacılar adına Çanakkale Ulupınar Hatıra Ormanı`na fidan bağışında bulunurken, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Fazıl Özsoylu; Ege Üniversitesi Biyomühendislik Bölüm Başkanı ve EBİLTEM Müdürü Prof. Dr. Fazilet Vardar Sukan, Tezkim Genel Müdürü Ali Tezcan ve Özmaya Ceyhan Fabrikası Müdürü Korer Cumhur Sezer’e günün anlam ve önemine istinaden bir plaket takdim etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.