TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bahçeli koltuk derdinde

AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, MHP İl Başkanı Yusuf Baş’ın AK Parti Tanıtım Medya’dan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik hakkındaki söylemlerinin haddini aşan ifadeler olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2015 15:26
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2015 15:26
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Bahçeli koltuk derdinde

Bahçeli koltuk derdinde

 

 

 

  ADANA(İLKHABER) - AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, MHP İl Başkanı Yusuf Baş’ın AK Parti Tanıtım Medya’dan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik hakkındaki söylemlerinin haddini aşan ifadeler olduğunu söyledi. MHP’nin Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de koalisyon görüşmelerinde her şeye ‘hayır’ derken bugün kapıları tekrar açmak istemesini de Başkan Fikret Yeni, “7 Haziran’da kapattığı tüm kapıları bugün açmak istemesinin sebebi AK Parti’nin tek başına iktidarını görmüş olmasıdır” dedi.

  Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Fikret Yeni, MHP İl Başkanı Yusuf Baş’a Kurban Bayramı ziyaretindeki ‘Verdiği siyasi üslup’ sözünü hatırlatarak konuşmasına başladı. MHP’li başkanın söyleminin haddi aşan ifadeler olduğunu belirten Başkan Fikret Yeni, “Aslında çok şaşırmamak gerekir bu üsluba. Bu tarz ifadeleri kimden öğrendiği belli. Hocası belli, çok uzağa gitmeye gerek yok.

Demokratik inisiyatifi ve iradeyi reddeden genel başkanlarının hayırcı tutumunu, parti içindeki çıkarlarını korunmasına dayandırdığını tüm Türkiye gördü” dedi.

  ‘OYUN KURUCU MİLLETMİZDİR’

  Türkiye'de 2002 öncesine kadar demokrasinin, halkın sadece figüran olarak yer aldığı bir oyun olarak sürdürülürken, bugün oyun kurucuların millet olduğunu hatırlatan Başkan Fikret Yeni şöyle konuştu:

  “Sayın Bahçeli’nin 7 Haziran akşamından itibaren ‘hayır’ dan başka bir cümle kurmaması, koltuk çıkarlarının dışında hiçbir gerekçesi olamaz. Buna ek olarak belli ki Sayın Bahçeli’nin gizli gündemi var ve birileriyle kapalı kapılar arkasında yaptıkları pazarlığın gereği olarak, koalisyon görüşmelerine ‘hayır’la savaş açtı.

  Hayırcı genel başkanınızın 7 Haziran’da kapattığı tüm kapıları bugün açmak istemesi ve bu kadar müşkülat çekmesinin sebebi, gizli gerekçelerini açıklayamaması ve AK Parti’nin tek başına iktidarını görmüş olmasındandır.

  Sayın Bahçeli’nin koalisyon taleplerine, bütünüyle içine kapanarak ve zırhlarını kuşanarak direnme yolunu seçtiğini tüm Türkiye izledi. Türkiye’nin son 30 yılına damgasını vuran PKK’nın terör statükosunu sürdürmek istemesine sebep oldu. Kendi tabanını, bu yüksek statüko direnci ile kilitlemeye çalıştı ancak beklediğinin tam tersi oldu. MHP'nin içindeki sağduyu sahibi kardeşlerimiz Sayın Bahçeli’nin arkasında ve bulunduğu yerde çakılı kalmak yerine, değişim kervanına katılmayı tercih etti.”

  ‘TARİHİN TOZLU RAFLARINDA YER BULUR’

  Ülkenin gelişmesine direnenler için tarihin tozlu raflarında her zaman yer bulunduğunu da hatırlatan Başkan Fikret Yeni, “Şunu siz de çok iyi biliyorsunuz ki, MHP’liler samimi bir gayret ile partilerini ve partilerinin politikasını savunuyorlar. Ama hiçbiri, ‘hayır’ın sonuçlarını savunmuyor. Sandıktan çıkan sonuca karşı koalisyon görüşmelerinde Sayın Bahçeli’nin ‘hayır’ da direnmesine ve hükümetin kurulamadığı bir Türkiye'ye razı olmadılar.

  Sayın Bahçeli'nin yürüttüğü ‘hayır’ın yanlışlığını, MHP liderinin ülkücülerle giriştiği yaralayıcı ve kırıcı polemik tek başına gösteriyor. Parti’nin kurucusu rahmetli Alparslan Türkeş’in oğlu Tuğrul Bey’i ihraç etmesi bunun en önemli göstergesi. İnançlarından dolayı çile çeken, her türlü eziyete maruz kalan ve hepsine rağmen bu ülkeyi, milleti ve devleti deliler gibi sevmeye ve yüceltmeye devam etmesini Sayın Bahçeli’nin engellemeye gücünün yetmeyeceğini MHP’nin il başkanının da bilmesini isterim” şeklinde konuştu

 

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.