TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yüreğir Belediyesi aşure dağıttı

Yüreğir Belediyesi Muharrem ayı dolayısıyla 33 camide ve 25 bin kişiye aşure dağıttı.

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2015 16:20
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2015 16:20
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Yüreğir Belediyesi aşure dağıttı

Yüreğir Belediyesi aşure dağıttı



ADANA (İHA) - Yüreğir Belediyesi Muharrem ayı dolayısıyla 33 camide ve 25 bin kişiye aşure dağıttı.
Adana Valisi Mustafa Büyük, AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni ile birlikte Adana Merkez Camii'nde aşure dağıtım etkinliğine katılan Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Muharrem ayında aşure dağıtımını geleneksel hale getirdiklerini söyledi.
Adana Valisi Mustafa Büyük ile birlikte vatandaşlara aşure ikramında bulunan Çelikcan, “Bizi bir arada tutan milli ve dini günlerimizi amacına uygun olarak hep beraber anmalı ve kutlamalıyız. Hicri ayların birincisi olan mübarek Muharrem ayını hep birlikte kutluyoruz. Bu ayın diğer aylar arasında farklı bir yeri var. Çünkü içinde 10 peygambere 10 ikramın verildiği aşure gibi önemli bir günü barındırıyor. Ayrıca bu ay bizler için Hz. Peygamberimizin aziz torunu Hz. Hüseyin’in de şehit edildiği aydır. Peygamberlere bahşedilen nimetleri ve Hz. Hüseyin’e yapılan zulümleri anma, anlama ayıdır. Bu vesile ile tüm inananların Mübarek Muharrem ayı kutlu, Kerbela şehitlerinin ruhu şad olsun” şeklinde konuştu.
Vali Büyük ise, "Muharrem ayı inanç dünyamızda, tarihimizde önemli bir yeri vardır. Bugün burada vatandaşlarımızla birlikte Muharrem ayı etkinliğine katıldık. Bu vesile ile tüm vatandaşlarımızın Muharrem ayını kutluyorum" dedi.
Aşure dağıtımın ardından Vali Büyük ve Başkan Çelikcan, vatandaşlarla beraber hem sohbet etti, hem de dağıtılan aşurelerden yedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.