TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sandıklar tekrar sayılsın

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı, Adana Milletvekili Beştaş, seçim sonucu için İl Seçim Kurulu’na itiraz dilekçelerini sundu

Haber Giriş Tarihi: 03.11.2015 15:50
Haber Güncellenme Tarihi: 03.11.2015 15:50
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Sandıklar tekrar sayılsın

Sandıklar tekrar sayılsın

 

HDP Adana Milletvekili Beştaş, parti avukatlarıyla birlikte Adana Adliye binasına gelerek, seçim sonucunun hileli olduğunu iddia etti. Elindeki tutanakları delil olarak gösteren Beştaş, Türkiye’de çok sistematik, organizeli ve daha önceden planlamış büyük bir sandık hırsızlığı olduğunu savundu.

Beştaş, sandıklarda barkotsuz yüzlerce seçim pusulasının bulunduğunu ifade ederek, “Seçim pusulaları sayılı halde gelir. Zarflar sayılı olarak gelir. Barkotsuz pusulaları bize açıklasınlar. Kimler çoğaltmıştır bu pusulaları. Bunu açıklamalarını bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.  

 

 

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)- Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkan Yardımcısı, Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, Adana’da sandıkların tekrar sayılması için İl Seçim Kurulu’na itiraz dilekçelerini sundu.

Öğlen saatlerinde Adana Adliye binasına beraberinde partinin avukatları ile birlikte gelen Beştaş, hileli olduğunu iddia ettiği tutanakları da yanında getirdi. Burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Beştaş, Türkiye’de çok sistematik, organizeli ve daha önceden planlamış büyük bir sandık hırsızlığı ile karşı karşıya olduklarını savundu. Adana ili ile ilgili itirazlarını ilçe seçim kurullarına vereceklerini söyleyen Beştaş,  “Bizim Adana’dan temel talebimiz bütün sandıkların tekrar sayımıdır. Bu sefer bizler o sandıkların başında, objektif bir sayım talebimiz var. Dün gün boyu çalışmalarımızı devam ettirdik. Merkezi düzeyde bir çok ilimize ulaştık ve Adana’da ortaya çıkan yolsuzluk ve usulsüzlüklerin, imza tutanaklarının öncede alınmasının bütün Türkiye’de yürürlüğe konduğunu üzülerek ifade etmek isterim. Bunların ve daha onlarca sorumuzun cevabını gerçekten bekliyoruz. Bu konuda bütün başvurularımızı yapıyoruz. Biz Halkların Demokratik Partisi olarak bu işlerin takibini bırakmayacağız.” dedi.

Beştaş, sandıklarda barkotsuz yüzlerce seçim pusulasının bulunduğunu ifade ederek, “Seçim pusulaları sayılı halde gelir. Zarflar sayılı olarak gelir. Barkotsuz pusulaları bize açıklasınlar. Kimler çoğaltmıştır bu pusulaları. Bunu açıklamalarını bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.  Halkın iradesinin karartıldığı vurgusu yapan Beştaş, oy oranları üzerinde şaibe olduğunu belirterek, diğer illerde de itirazlar yapıldığını ve itirazların süreceğini belirtti. Adana’da tüm sandıkların yeniden sayılmasını istediklerini kaydeden Beştaş, seçim sonuçlarını Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM)’e kadar götüreceklerini söyledi. İtirazların objektif yaklaşılması durumunda sonuç vereceğini belirten Beştaş ve beraberindekiler itiraz dilekçelerini İl Seçim Kurulu’na teslim etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.