TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

O’nu unutamayız

CHP Grup Başkanvekili Ulaş Çetinkaya, dürüstlüğü, şeffaf ve hesap veren yönetim anlayışıyla Eğe Bağatur’un iz bırakan bir belediye başkanı olduğunu söyledi:

Haber Giriş Tarihi: 13.11.2015 17:33
Haber Güncellenme Tarihi: 13.11.2015 16:33
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
O’nu unutamayız

O’nu unutamayız

 

 

ADANA(İLKHABER)  – Adana Büyükşehir Belediye Meclisi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Ulaş Çetinkaya, Adana’nın dürüstlüğü, şeffaf ve hesap veren yönetim anlayışıyla belleklerde iz bırakan Adana’nın efsane belediye başkanı Ege Bağatur’u ölümünün 25. yıldönümünde anacaklarını ve unutturmayacaklarını söyledi. Döneminin ötesinde bir belediye başkanı olan Bağatur’un ilkleri yaşama geçirdiğinin altını çizen Çetinkaya, “O’nun anılarını, yaşam felsefesinin ve yönetim anlayışının sürdürülmesi için üzerimize düşeni yapacağız. Ege Bağatur’un bıraktığı kent yönetimindeki şeffaflık ve dürüstlük ilkesinin günümüze de ışık tutacağını biliyor, saygıyla ve sevgiyle anıyoruz” dedi.

 

DÜRÜSTLÜĞÜYLE İZ BIRAKTI

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’nin kasım ayı son toplantısında CHP Grubu adına gündem dışı söz alan CHP Grup Başkan Vekili Ulaş Çetinkaya, Ege Bağatur’un 25 yıl önce yaşamını yitirdiğini anımsattı. Bağatur’un dürüstlüğüyle akıllarda kaldığını aktaran Çetinkaya, “Dürüstlüğünün sembolü olan ‘Beyaz Anadol’uyla her sabah evinden belediyeye gelen, bir tanıdığı için yardım isteyen yakınlarını makamından kovan, işgal altındaki bir parkın tahliyesi için mücadele ederken meclisin orta yerinde vurulup, aylarca ölümle pençeleşen bir belediye başkanıydı Ege Bağatur” dedi.

 

TOPLUMCU BELEDİYECİLİĞİN İLK ADIMLARINI ATTI

Toplumcu belediyeciliğin ilk adımlarını atan Ege Bağatur’un belediyeyi kendi mülkü gibi görmediğini dile getiren Çetinkaya, Bağatur’un ilk meclis toplantısına makam odasıyla diğer tüm odaların anahtarlarını meclis üyelerine dağıtıp, “Belediyenin her kapısı hepinize açıktır burası benim tapulu malım değildir” dediğini aktardı.

 

TOPLUM YARARI OLMAYAN İMAR TADİLATLARINA İZİN VERMEZDİ

Kent planlaması konusunda da istikrar ve kamu yararını esas alan Bağatur’un toplum yararı olmayan imar tadilatlarına izin vermeyip, haksız kazanca yol açacak değişiklikleri reddettiğini ifade eden Çetinkaya, “Ege Bey ancak, hastane ya da okul gereksinimi için gelen talepleri değerlendirmeye alırdı” diye konuştu.

 

ADANA’NIN KUZEYE DOĞRU BÜYÜMESİNİN İLK ADIMLARINI ATTI

Adana’nın kuzeye doğru büyümesi gerektiğini belirterek ve ilk adımları atan belediye başkanının da yöne Ege Bağatur olduğunu belirten CHP Grup Başkanvekili Ulaş Çetinkaya, Türkiye’de il kez Adana’da imar planını zemine tatbik eden belediye başkanının da Bağatur olduğunu söyledi. Çetinkaya, “Bağatur, o dönemde yasal zorunluluk olmamasına rağmen bugünkü oranlara yakın olan yüzde 30 terk ile plan yapılmasına sağlamış ve ‘Bu plan ve uygulama kentimizin kuzeyinde yepyeni bir Adana’nın doğuşunun müjdesidir’ demiştir” şeklinde konuştu.

 

KALICI HİZMETLERDEN YANAYDI

Bağatur’un çok katlı yapılara sıcak bakmadığını ve kalıcı hizmetlerden yana bir belediye başkanı olduğunu dile getiren Çetinkaya, Bağatur’un sorunlara alanlarında uzmanlaşmış insanlarla çözüm arayan ve personeline de sahip çıkan bir kişiliğe sahip olduğunu belirtti.

 

ŞEFFAF VE HESAP VEREN YÖNETİM ANLAYIŞINI GETİRDİ

Bağatur’un belediye başkanlığı döneminde de şeffaf ve hesap veren bir yönetim anlayışı izlediğine işaret eden Çetinkaya; yasal zorunluluk olmadığı halde Bağatur’un faaliyet raporu gibi vaatlerini ve yaptıklarını içeren belgeleri yayınladığını ifade etti.

 

KAMUYA AİT MÜLKLERİN İŞGALİNE TAHAMMÜL ETMEDİĞİ İÇİN VURULDU

Kamuya ait mülkün işgal edilmesine ve farklı amaçlarla kullanılmasına tahammül etmemesi nedeniyle belediye meclis toplantısında dönemin ünlü kabadayılarından Süleyman Sırrı Prodan tarafından vurulduğunu aktaran Çetinkaya, Bağatur’un vurulduktan sonra ciddi bir yaşam savaşı verdiğini hatırlattı.

 

BEYAZ ANADOL DÜRÜSTLÜĞÜNÜN SEMBOLÜ OLDU

Çetinkaya, “Ege Bağatur, Başbakan Demirel’in yurtdışında tedavisi için verdiği ödeneğin üstünü ülkeye dönüşte kendisine iade edecek kadar dürüsttür. Vücudunda sonda ile belediye başkanlık görevini yürütmüş, başkanlıktan önce sahip olduğu beyaz Anadol marka otomobili, adeta dürüstlüğünün sembolü olmuştur. Başkanlıktan ayrıldıktan sonra bu aracı kullanmayı sürdürmüştür. Özel işlerinde ve belediyeye geliş gidişlerinde makam aracını değil, hep Beyaz Anadol’unu kullanmıştır.  Kendi ve yakınlarına belediyeye ait bir metre kare arsa, arazi ya da eşya alınmasına izin vermemiştir. Dürüstlüğü, kolektif çalışma anlayışı, kalıcı hizmet bilinci ve kent dokusunu koruma kararlılığını sonuna kadar göstermiştir” şeklinde konuştu.

 

ÖN SEÇİMSİZ ADAYLIĞI REDDETTİ

Bağatur’un politik olarak da simgesel davranışlarda bulunduğuna işaret eden Çetinkaya, vurulduktan sonra partisi CHP’nin ön seçimsiz başkanlık önerisini de reddedip girdiği ön seçimi kaybettiği için belediye başkan adayı olmadığını vurguladı.

 

BAĞATUR’UN ŞEFFAFLIK VE DÜRÜSTLÜK İLKESİ GÜNÜMÜZE DE IŞIK TUTUYOR

Çetinkaya gönümüzde kentlerin hızlı bir dönüşüm içinde olduğunu ancak değişimi belirleyen temel politikaların, kentin kendi dinamikleri yerine; kenti rant sağlama aracı olarak gören kürsel sermaye uzantıları tarafından oluşturulduğunu belirterek, şunları söyledi:

“ Halbuki yerel yönetimler yerel kamusal hizmet birimleridir. Yerel kamusal hizmetlerin en yüksek yurttaş katılımıyla ve en saydam yöntemlerle halka ulaştırılması gerekmektedir. Bu bakış açısının 1973 yılında Adana Belediye Başkanlığı yapan Ege Bağatur o dönemde yapmıştır. O’nun anılarını, yaşam felsefesinin ve yönetim anlayışının sürdürülmesi için üzerimize düşeni yapacağız. Ege Bağatur’un bıraktığı kent yönetimindeki şeffaflık ve dürüstlük ilkesinin günümüze de ışık tutacağını biliyor, saygıyla ve sevgiyle anıyoruz. 16 Kasım Pazartesi günü Saat 12:30’da mezarı başında olacağımızı belirtiyoruz.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.