TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali Adana’da

Dünyanın dört bir yanında daha iyi bir gelecek yaratmak için çaba gösterenlerin ilham verici hikayelerini içeren Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali 19-22 Kasım tarihleri arasında yapılacak 20 il-ilçede gösterime girecek. Festival kapsamında yer alan filmler Adana’da ise 21-22 Kasım tarihleri arasında izleyicilerle buluşacak.

Haber Giriş Tarihi: 16.11.2015 17:54
Haber Güncellenme Tarihi: 16.11.2015 16:54
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali Adana’da

 

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)- 2008'de başlayıp, bugüne kadar sadece İstanbul ve Ankara'da düzenlenen Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali (SYYF),  bu yıl Adana'nın da aralarında bulunduğu 20 ilde eş zamanlı yapılacak. 21-22  Kasım tarihleri arasında düzenlenecek festivalin Adana’daki etkinliklerini ise Çukurova Ekolojik Yaşam İnisiyatifi (ÇEYİ) üstlendi. 

 Paylaşımcı, açık, adil, anlayışlı, çeşitliliği kucaklayan, gezegene ve üzerindeki yaşama değer veren bir toplum hayaliyle doğan Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali 19 Kasım'da İstanbul’da başlayacak, Adana’da ise 21-22 Kasım tarihlerinde gerçekleşecek. Bu yıl 8. kuruluş yıl dönümünü kutlayan SYFF’de yer alan ve her yıl yüzlerce film arasından seçilen bütüncül bakış ve yaratıcı çözümler içeren belgeseller izleyicilere sorunun aciz bir parçası olmaktan öteye geçip çözümün bir parçası olabileceklerini hatırlatıyor.

 Konuyla ilgili Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenleyen ÇEYİ Üyesi Zeynep Şanlıer Tansuğ,  festival hakkında bilgiler verdi.  SYFF’nin her yıl olduğu gibi bu yıl da izleyicisini harekete geçmeye davet edecek filmlerle dolu dolu olduğunu belirten ÇEYİ Üyesi Zeynep Şanlıer Tansuğ,  “Seçkisindeki 30 film ile su, ulaşım, iklim, enerji, moda, tarım vb. konularda karşılaştığımız sorunların aslında birer semptom olduğunu gösterirken bizleri hepsinin kökenindeki gerçek sorunları anlamaya davet ediyor ve tüm bu sorunların birbiriyle ilişkisini anlamamızı kolaylaştırıyor. Belgesellerin ardından sahne alan konuşmacılar, müzik grupları ve Yaşamla Dans festival programını zenginleştiriyor.” dedi.

  Adana’da festivale Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nun ev sahipliği yapacağını belirten Zeynep Şanlıer Tansuğ, “Düzenleyeceğimiz festival, filmlerin yanı sıra konuşmacılar, müzik ve performans gruplarıyla zenginleşecek. Ayrıca ilkokul öğrencilerinin sürdürebilirlik kavramından yola çıkarak yaptıkları resimler ve Altın Oran Düşünce ve Sanat Platformu’nun ‘Toroslar’ın Çiçekleri ve Böcekleri” fotoğraf sergisi festival süresince fuayede izleyicileriyle buluşacak.” diye konuştu.

Zeynep Şanlıer Tansuğ, sözlerini şöyle sürdürdü; “İlk gün atölyesinde her çocuğun ekolojik farkındalıkla ilişkili bir sembolü t-shirt üzerine boyama etkinliği yapılacak. Atölye sürecinde boyaların organik oluşundan kullanılan t-shirtlerin üretim aşamasına kadar pek çok şey konuşulacak. İkinci gün ise kendi oyun hamurlarımızı kendimiz yapacağız. Doğaya ve sağlığa zararlı katkılar içeren oyun hamurları yerine, her evde bulunan malzemeleri kullanarak kendi hamurlarımızı yaparak oyun oynayacağız. Cam sanatçısı Nesrin Koç gözetiminde atık camdan eşya tasarımı çalışması yapılacak. Atölye 8-12 yaş grubundan 15 çocuğun katılımıyla gerçekleştirilecek.”

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.