TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP Yüreğir’de kongre coşkusu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yüreğir İlçe teşkilatı 10. Olağan Kongresi’ni delegelerin yoğun katılımıyla gerçekleşti. Yapılan seçimde CHP İlçe’nin mevcut Başkanı İsmet Yüksel yeniden başkan seçildi.

Haber Giriş Tarihi: 18.11.2015 17:41
Haber Güncellenme Tarihi: 18.11.2015 16:41
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
CHP Yüreğir’de kongre coşkusu

CHP Yüreğir’de kongre coşkusu


 

 Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yüreğir İlçe teşkilatı 10. Olağan Kongresi’ni delegelerin yoğun katılımıyla gerçekleşti. Yapılan seçimde CHP İlçe’nin mevcut Başkanı İsmet Yüksel yeniden başkan seçildi.

Altın Gece Müzikhool’de yapılan kongrenin Divan Kurulu Başkanlığı’nı, CHP Adana eski Milletvekili Ziya Yergök yaptı. Kongre öncesi konuşan Ziya Yergök, parti içinde iç barışı sağlamaları gerektiğini söyledi. 7 Haziran ve 1 Kasım seçimleri nedeniyle şuana kadar Yüreğir İlçe teşkilatında kongre yapılamadığına dikkat çeken Ziya Yergök, her iki seçiminde sağlıklı bir şekilde muhasebesinin yapılması gerektiğin aktardı. 4 yıl boyunca normal şartlarda seçim yapılmayacağını belirten Yergök, “Seçime 5 kala yapılan seçim çalışmalarının sonuç vermediğini gördük. Teşkilatların buna göre çalışması gerekiyor. 2019 seçimleri Türkiye’yi 2023 yılına taşıyacak parti olacak. Bu nedenle çok önemli… Karamsarlık yok, 2019 seçimlerine en iyi şekilde hazırlanacağız.” dedi.

Başkan adaylarından ilk konuşmayı Av. Volkan Hüseyin Ertem yaparak, beylik ve ağalık sistemini yıkmak için Yüreğir İlçe Başkanlığı’na aday olduğunu dile getirdi. Parti içindeki kırılmaların artık son bulmasını isteyen Ertem, “Bu partinin kalkınması  için gençlere ihtiyacı var. 3 kişinin yönettiği il ve ilçe başkanları istemiyoruz. Oy vereceğiniz kişiler, sizlerin tercihi olan isimler değil. Kapı kapı dolaşan isimlerin partide verilecek görev ve değere ihtiyacı var. Parti büyüklerine her zaman kapımız açık olacak. Biz herkesi tek çatı altında gönül rahatlığı ile çalışmaya davet ediyoruz. Bunlar sokağa inemiyor, çünkü halk kendilerini tanımıyor. Onları sadece kendi aile çevreleri tanıyor. Biz tek listeye oy vermenizi istemedik. İstedik ki sizin iradeniz gerçekten sandığa yansısın.” şeklinde konuştu.

CHP İlçe’nin mevcut Başkanı İsmet Yüksel ise, karşına rakip olarak çıkan Volkan Hüseyin Ertem’e başarılar diledi.   Yüksel, “Biz de genç olduk. O yüzden onların heyecanını anlıyorum. Biz atama ile yönetime geldik. Ancak bu CHP’de zaman zaman yaşanana bir durum. Haziran’da atandık, şimdi de kongremizi yapıyoruz. Eğer kaybedersem, Hüseyin arkadaşımın arkasında durmazsam namerdim. CHP’liler her kongreye eksiksiz katılır. Fikrini söyler ve delegesini, üyesini yada başkanını seçer.” diye konuştu.

 

Yapılan kongrede 335 delege oy kullanırken, İsmet Yüksel 255 , Volkan Hüseyin Ertem ise 79 oy aldı. Bir oyun geçersiz olduğu kongrede Mevcut Başkan İsmet Yüksel tekrar Yüreğir İlçe Başkanı oldu.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.