TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Formasyon tepkisi

Adana Çukurova Üniversitesi öğrencileri formasyon eğitiminin bu yıl az sayıda kişiye değil herkese verilmesini istedi.

Haber Giriş Tarihi: 18.11.2015 17:43
Haber Güncellenme Tarihi: 18.11.2015 16:43
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Formasyon tepkisi

Formasyon tepkisi


 

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)- Adana Çukurova Üniversitesi öğrencileri formasyon eğitiminin bu yıl az sayıda kişiye değil herkese verilmesini istedi.

Rektörlük önünde bir araya gelen Çukurova Üniversitesi öğrencileri ellerinde, “Bu hak değil haksızlık”, “Formasyon hakkımız almayan kalmasın”, “Dünya fani, ölüm ani, formasyon hani?”, “Formasyon 15.00 mi, yok artık” dövizlerini açarak tepkilerini dile getirdi. Rektörlük yetkilileri ile görüşen bazı öğrenciler, yetkililerin kendilerine ek kontenjan istediklerini söylediklerini belirtti.

Konuyla ilgili sorularımızı yanıtlayan öğrenciler, az sayıda kişiye bu yıl formasyon eğitimin verilmesinin adaletsizlik olduğunu savundu. Yalçın Altındağ isimli öğrenci, bu yıl verilen kontenjanın kendilerine yetmeyeceğini aktardı.  Altındağ, “Burada geçen sene verilen kontenjan, bu yıl kinden çok daha fazlaydı. Bu verilen kontenjanın bize yetmeyeceğini düşündüğümüz için buradayız.  İstediğimiz kontenjanı alana kadar  elimizden geleni yapacağız.  Rektörlükle görüştük. Ek kontenjan istediklerini söylediler. Buda bizi sadece biraz durdurdu.  Eğer açıklanan kontenjan bizi tatmin etmezse  gösterilerimiz devam edecek.” dedi.

Gizem Bulan ise, “sözlerine geçen yıl herkese formasyon verildi” cümleleri ile başladı. Kendilerine geçen yıl yaşananın umut kaynağı olduğunu hatırlatan Bulan, “Bu yılda bize verilecek diye düşündük. Herkes alır diye düşündük. Fakat geçen yıl sıfır nokta küsüratlı bir ortalamayla alanlara karşın, şuan kaliteli bir formasyon olsun, herkes almasında kaliteli olanlar alsın. Kaliteyi ne ara belirlediler.  Daha geçen yıl sınava girenler atanamadılar bile. Öğretmen oldular da ne ara ölçtüler? Bizim onlardan farkımız ne? Biz niye alamıyoruz. Herkese vermek yerine eşit şekilde adaletli olarak dağıtsalardı. 2 yıla bölselerdi o zaman. Adaletsizlik olduğunu düşünüyorum.” diye konuştu.

Pelin Atmış isimli öğrencide, formasyon alamayan öğrencileri kimsenin düşünmediğini belirterek, “ İnsanlar kendi vaatleri için bir sayı veriyor.  Kendi istekleri gerçekleştikten sonra geri kalanları düşünmüyorlar.  Bu sene niye böyle oldu? Ne değişti? Kaliteli öğrenci olmaktan 98-78 alan kişiler var.  Bu yıl 3.5 ortalamayla insanlar alamıyor.  Buna bir çözüm bulunması gerekiyor. “ ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.