TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İnsanca yaşam mücadelesi yargılanıyor

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde çalışan ve 7 Ağustos tarihinde maaşları geç yatırıldığı için yapılan eylem gerekçe gösterilerek işten atılan Dev Sağlık İş Merkez Örgütlenme Yöneticisi Mustafa Hotlar, işe tekrardan iade edilmesi için 7'inci Adana İş Mahkemesi'ne dava açtı.

Haber Giriş Tarihi: 19.11.2015 17:07
Haber Güncellenme Tarihi: 19.11.2015 16:07
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
İnsanca yaşam mücadelesi yargılanıyor

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)- Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde çalışan ve 7 Ağustos tarihinde maaşları geç yatırıldığı için yapılan eylem gerekçe gösterilerek işten atılan Dev Sağlık İş Merkez Örgütlenme Yöneticisi Mustafa Hotlar, işe tekrardan iade edilmesi için 7'inci Adana İş Mahkemesi'ne dava açtı.

Davanın ilk duruşmasın da Mustafa Hotlar ve avukatı hazır bulundu. Duruşmayı izlemek üzere Adana’ya gelen Dev Sağlık İş Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu’da duruşmaya katıldı. Görülen davada hakim,  dosyadaki eksiklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı 27 Haziran 2016 yılına erteledi.

Duruşma sonrası Hotlar’a destek vermek amaçlı Dev Sağlık İş, SES, TTB, DİSK Genel İş, SES, Nakliyat İş üyeleri adliye önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamaya katılan DİSK Genel Sekreteri ve Dev Sağlık İş Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, taşerona karşı mücadelenin insanca yaşam mücadelesi olduğunu işaret etti. İnsanca yaşam mücadelesinin yargılanamadığını dile getiren Çerkezoğlu, taşeron ayrımsız tüm alanlardan silinmesi gerektiğini savundu.

Taşeron işçilerin devletin asıl işini yaptığını dile getiren Çerkezoğlu, “Kamuda 150 -200 Bin kişiye asıl iş, yardımcı iş ayrımı yaparak kadro vereceklerini, geri kalanlara vermeyeceklerini söylüyorlar. Hastanelerde, karayollarında, belediyelerde tüm kamu işyerlerinde taşeron işçiler devletin asli işlerini yapmaktadır. Bununla ilgili sayısız mahkeme kararı vardır. Derhal hayata geçirilmelidir. Bu onların lutfu değil, bizim yıllardır verdiğimiz mücadelenin kazanımıdır.” dedi.

Çerkezoğlu’dan sonra söz alan TTB Merkez Konsey Üyesi Dr. İsmail Bulca Çukurova Üniversitesi rektörlüğüne ve hastane yönetimine seslenerek, Hotlar’ın sendikal faaliyetlerinden dolayı işinden el çektirilmesinin ne yasal, ne de meşru olduğunu belirterek “Emeğin değersizleştirilmesine karşı nasıl geçmişte taşeron işçilerinin yanında olduysak bundan sonra da yanlarında olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Hotlar’ın en doğal hakları olan ücretlerini istediği için işten atıldığını ifade eden Dev Sağlık İş Çukurova Bölge Temsilcisi Hüseyin Türkmen, kendilerini yıllardır hukuksuz ihalelerle çalıştıranların, buna karşı mücadele ettikleri için kendilerinden intikam almaya çalıştığını iddia etti.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.