TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkmenler için yardım kampanyası

Türk Kamu-Sen Adana İl Temsilciliği üyeleri, Bayır Bucak Türkmenlerine yönelik saldırıları protesto etti ve Türkmenler için yardım kampanyası başlattı.

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2015 18:43
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2015 17:43
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Türkmenler için yardım kampanyası

Türkmenler için yardım kampanyası

 

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)-- Türk Kamu-Sen Adana İl Temsilciliği üyeleri,  Bayır Bucak Türkmenlerine yönelik saldırıları protesto etti ve Türkmenler için yardım kampanyası başlattı.

 Türk Kamu-Sen Adana İl Temsilciliği üyeleri İsmet İnönü Parkı’nda düzenlenen basın açıklamasında Hatay’ın güneyinde bulunan Bayır Bucak Türkmenlerinin maruz kaldığı katliama tepki gösterildi. Burada bir açıklama yapan Türk Kamu-Sen Adana İl Temsilcisi Selahattin Dolgun, Hatay’ın güneyinde yaşanan Türkmen katliamına son verilmesini istedi. Bayır Bucak Türkmenlerinin katliam tehdidiyle karşı karşıya olduğunu belirten Dolgun “Rus uçaklarının ağır bombardımanı ve İran’ın da desteğiyle Türkmen Dağı’nda ilerleyen Suriye Ordusu, bölgedeki yüzlerce yıllık Türk varlığına son vermek üzere. Vatan toprağını savunan Türkmen kardeşlerimiz, hiçbir IŞİD’linin bulunmadığı bölgeye karşı gerçekleştirilen saldırılar sonrasında geri çekilmek zorunda kaldı. İran destekli Suriye Ordusu; Türkmen Dağı’na girmiş, stratejik Gımam Tepesi’nin düşmesiyle ilk adımını attığı Bayır Bucak harekatında, bölgenin merkezi durumundaki Kızıldağ’ın da Türkmenlerin elinden çıkmasıyla Bayırbucak genelinde Rusya-Esad hakimiyeti kuruldu.” dedi.

Şuana kadar yaklaşık 10 bin kadar sivilin bombalardan kaçarak Türkiye sınırına akın ettiğini belirten Dolgun, Türkmenlerin çok zor durumda olduğunu söyledi. Türkiye ile Suriye arasında Türkmensiz bir hat oluşturmak için böyle bir saldırı yapıldığını kaydeden Dolgun, “Türkiye-Suriye arasında Türkmensiz bir hat oluşturmak, bölücü örgüt ve İsrail’in arzuladığı Büyük Kürdistan emeline biraz daha yaklaşmak anlamına geliyor. Bölgeden yükselen çığlıklar, yüreğimizi derinden yakıyor. Yetkililerin, Türkmen kardeşlerimize her türlü desteği vermek için bütün imkanlarını kullanması gerektiği inancındayım. Nasıl ki İran, Şiiler gerekçesiyle bölgede söz sahibi ise Türkiye’nin de, Türkmen kardeşlerimiz için sesini yükseltmesi gerekiyor.” diye konuştu.

Türk Milleti’nin de bu durumdan gerekli dersi çıkarması gerektiğini ve en azından Filistin için olduğu kadar, yanı başındaki Türkmen kardeşlerine de sahip çıkması gerektiğinin altını çizen Dolgun, “Bugün Hatay sınırımızdaki kardeşlerimizin bile can ve mal güvenliğini sağlayamayacaksak, stratejik derinlikten, bölgede söz sahibi olmaktan, yeni Osmancılıktan dem vurmanın ne anlamı vardır? Her zaman dile getirdiğimiz gibi bu vatanın sınırları, Türk’ün yaşadığı en uzak yerden başlar. Eğer bizler, sınırımız dışındaki kardeşlerimizi koruyamazsak, yakın bir gelecekte vatanımız, devletimiz ve sınırlarımız içindeki vatandaşlarımız da tehdit altında kalacak.” ifadelerine yer verdi.

 Bayırbucak Türkmenlerini korumanın ve bölgedeki katliam tehdidini ortadan kaldırmanın hayati önem taşıdığını vurgulayan Dolgun, bölgede Türkmen hakimiyetinin son bulması durumunda Suriye sınırında PKK ve PYD hattının kurulacağının altını çizdi. Bu aşamada Türkiye’nin dış politikasını mutlak surette yeniden gözden geçirmesi gerektiğini belirten Dolgun, Türkiye’nin yalnızlık politikası yerine; Türk Milleti ile arasında kan, tarih, dil ve kültür bağı olan tüm kesimleri arkasına alarak yeni bir strateji belirlemesi gerektiğini söyledi.

 Bölgede yaşanan olaylara, başta Türkiye olmak üzere tüm dünya devletlerinin acilen müdahale etmesi gerektiğini belirten Dolgun, “Yanı başımızda tarihin akışını değiştirecek, ülkelerin sınırlarını yeniden belirleyecek olaylar yaşanırken Türk milleti, bu vurdumduymazlığın bedelinin çok ağır olacağını görmesi gerekiyor. Yüzyıllardır bu bölgeyi yurt edinmiş Türkmen kardeşlerimizin yalnızlığa terk edilmesi, yaşadığı bu topraklardan sürülmesi, ırzlarının ayaklar altın alınması, katledilmesi; vicdanı olan her insanın içini kanatıyor. Türk devleti, büyük olacaksa sınırlarımız dışındaki kardeşlerimizle büyüyeceğinin farkında olması gerekiyor. Tarih bu sorumluluğu Türkiye Cumhuriyeti’nin omuzlarına yükledi.” dedi.

 

Dolgun yaptığı basın açıklamasının ardından, Suriye’de yaşayan Türkmenler için yardım kampanyası başlattıklarını açıkladı. Kampanya kapsamında para yardımının yanı sıra kuru gıda, giyim ve battaniye gibi temel yardım malzemelerini de kabul edeceklerini belirten Başkan Dolgun, kampanyanın bölgedeki Türkmen halkının içinde bulunduğu durumdan kurtuluncaya kadar devam edeceğini söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.