TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İş adamları memnun

İstanbul’da bulunan ve Türkiye ekonomisine olumlu katkılar sağlayan Mardinli iş adamları, 1 Kasım seçimini değerlendirirken, barış ve istikrar adına sevindiklerini belirtti

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2015 18:11
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2015 17:11
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
İş adamları memnun

İş adamları memnun

 

 

Mutia AVUKA

MARDİN(İLKHABER) – İstanbul’da bulunan ve Türkiye ekonomisine olumlu katkılar sunan Mardinli iş adamları, ülkenin tekrar istikrarlı günlere kavuşacağını belirterek, 1 Kasım Milletvekili seçimlerinin sonucundan son derece memnun olduklarını söyledi.

İş adamları “1 Kasım  milletvekili seçimlerini nasıl değerlendiriyorsunuz? ” şeklindeki sorumuza açık yüreklilikle yanıt verdiler. Gencinden yaşlısına kadar ticaretle uğraş veren Mardinli hemşerilerimizle yaptığımız mini röportaj şöyle:

Halil Arslan; Arslan Güneydoğu Gazetecilik Matbaacılık ve Kağıtçılık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı: “1 Kasım Milletvekili seçimlerine geçmeden önce şunu belirtmekte fayda görüyorum. Ülkemize ve milletimize, özellikle kardeşlik ve barışın doğmasına neden olan 1 Kasım seçimi tüm insanlığa hayırlı ve uğurlu olsun dileğinde bulunuyorum. 1 Kasım seçimleri gerçekten  çok zorlu bir seçim oldu. Bu seçimin yapılmasını sağlayan tüm güvenlik güçlerine ve ilgililerden Allah razı olsun. Demokrasi gereği fikir ve düşüncelere her zaman saygı gösterilmesi gerekir. İnsanları kırmakla, sövmekle, tehdit etmekle hiçbir yere varılmaz. 26. Hükümet ülkemize ve dünyaya hayırlı olsun. Bir Mardinli olarak AK Parti hükümetinden Mardin’e bir bakanlık bekliyorum.”

Zeynelabidin Erdem; Erdem Holding Yönetim Kurulu Başkanı: ”Ülkenin istikrarı ve geleceği konusunda  Ak Parti tek başına iktidar olması gerekirdi ve öyle de oldu. İnsanlar artık laf üretenlere değil bu ülkenin kalkınması ve gelecek olan yeni nesillerin müreffeh bir Türkiye görmesi için iyi ve çok dikkatli seçimler yapıyor. Kim bu ülkeye hizmet ederse Allah ona on katını nasip etsin.”

İsmet Yedikardeş; Ressam: ”Bir İş adamı olarak ülkenin içinde bulunduğu  ekonomik korku  beni de korkutuyordu. Özellikle Sayın Devlet Bahçeli’nin tavırları beni korkutuyordu. CHP’ye gelince durumu belli. HDP  olumlu bir siyaset  yapsaydı bugün Kürt halkına  daha yarar sağlardı. Benim Mardin’de binlerce Kürt arkadaşım var. İnşallah HDP düzgün ve yararlı bir siyaset sergiler de  bir çok sorunları hallederler.”

Remzi Yedikardeş; Avukat, iş adamı: Seçimden çıkan ve yüzde 50 oy alan bir partiye saygı duymak gerekir. Seçimden önce Mardinli hemşerim  Sıddık Ensari’ye; bak Sıddık bey 1 kasım seçimlerinde Ak parti yüzde 50’nin üzerinde  oy alacaktır dedim. Sıddık bey şimdi bana şöyle diyor: ” Yahu Remzi ağabey sen nereden bildin  AP Parti yüzde 50 oy alacağını.” AK Parti bugün iktidar olmasaydı belki de dolar 3 binden daha fazla bir pirim yapardı.”

Orhan Işınay; eski gazeteci, Akaryakıt ile uğraşan iş adamı: ”Bizim Mardin’de her zaman yiğit insanlara dua ederler. Mardin halkı her zaman doğruluğun yanında yer  almaktadır. Bu defa ülke genelinde doğrulukları yaptı. Özellikle Devlet Bahçeli’nin inadına halk oylarını  AK Parti’ye verdi, helal olsun.

Yunus Kalaycıoğlu; İş adamı: ”Halkımız çok dikkatli bir seçim geçirdi. Bizler iş adamı olarak her zaman bu ülkenin kalkınmasında, bu ülkenin geleceği için, bu ülkeye dünyanın tüm ülkelerine örnek olacak insanları seçeriz. Halkımız böyle gördü ve bu seçimi AK Parti’ye nasip etti. Şimdi AK Parti hizmet ve ilerleme yoluna gidiyor ve bunu zaman gösterecek.”

Münir Çağlar; İş adamı: “Aslında bu minik röportajı yapmaya hiç gerek yoktu. Zaten sonu belliydi ve halk demokrasiyi seçti. AK Parti’nin bu ülkeyi yönetebilecek bir parti olduğunu gösterdi.”

Müzeyyen Hazırbaba; Ev hanımı: ”Benim ve tüm Hazırbaba ailesi oylarımızı Recep Tayyip Erdoğan’a verdik. Çünkü biz aile olarak onu seviyoruz. Şimdi sıra hizmete gelsin. Benim ne okumam ve ne de yazmam vardır.  Allah AK Parti’yi başımızdan eksik etmesin.”

SELAHATTİN AYGÜLER; İş adamı: ”İş adamı olarak doların yükselmesinden korkuyorduk Allaha şükürler olsun olmadı. İnşallah bundan sonra da hükümetin çalışması ile ekonomimiz iyi bir düzeye gelir ve ülke olarak rahatlarız.”

Hıdır Gücüm; İş adamı: “Vallahi ne yalan söyleyeyim, AK Parti’nin bu kadar yüzde 50 oy alacağını tahmin etmiyordum. Demek ki halk AK Parti’yi tercih ediyor. Şimdi zaman hizmet zamanıdır. Zaman bizim için çok önemlidir, iş adamı olarak biz de hizmet edenlerle kol kola verip hizmetleri yapmaya çalışmalıyız.”

İbrahim Biter; STK Mardin Dernekleri Federasyonu Başkanı: ”Halkımız demokrasiyi seçti. Halkımız bu memlekete hizmet edenleri seçti. Halkımız bu memlekete ve dünyaya kimlerin hizmet edebileceğini gösterdi. Artık zaman hizmet zamanıdır, zaman dünyaya ülkeleriyle yarışma zamanıdır.”

Çetin Tüfekçioğlu; İş adamı: “7 Haziran seçimleri Türkiye’de çok şeyleri değiştirmiştir. Millet 13 yıldır devam eden AK Parti iktidarının getirdiği olağan yıpranmışlığa çeki düzen verilmesini ve muhalefet partilerine de dikkat etmeleri mesajını vermişti. Ancak bunu 1 Kasım seçimine kadar en iyi okuyan değerlendiren ve bundan ders çıkaran AK Parti olmuştur. Seçmenin bu mesajını yanlış algılayıp, hatalı politikalarına devam eden muhalefet partileri de yine seçmen cezalandırmıştır.

Ülkelerin kalkınması, refahı ve saygınlığı ekonomik üstünlükle paraleldir ve eş değerdir. Bunu için de siyasi istikrar ve güçlü hükümetler gerekmektedir. Siyasi istikrar olmadığı ülkelerde bu durum gerçekleşemez.

1 Kasım seçimleri Türkiye’de istikrarı sağlamakla beraber güçlü bir hükümet kurma imkanı da getirmiştir. Koalisyonlardan ülkemiz 90’li yıllarda çok şey kaybetmiştir. Koalisyon deyim yerindeyse kaos üretmektedir. Hatırlandığı gibi 30 dan fazla  banka batırılmış, döviz iki katına, faiz bir gecede 7 ile 8 binlere  fırlamış enflasyon hortlamıştı. Bunun vebalini de Türkiye Cumhuriyeti ve dolayısıyla yoksul halk çekmiştir.

Bunun bilincinde olan seçmen oyunu tam istikrara koalisyonsuz ve güçlü  devlet yönetimi yönünde kullanmıştır.

Yeni hükümetin bu olumsuzlukların  bilinciyle yatırımlara devam edeceğini ve Türkiye’yi hak ettiği refah seviyesine taşıyacağını umut ediyorum ve diliyorum.

Şuanda devletin  kasası dolu, döviz rezervi yüksek. TL’nin uluslar arası konjonktürde saygınlığı üst düzeydedir. Bunun getirdiği ekonomik rahatlıkla Türkiye’nin sosyal, hukuk, demokratik anlayışı yüksek ve  eşitlikçi bir anlayışla yöneteceğine  gerçekten inanıyorum

Yoksul halk, esnaf, dar gelirli ve çalışan kesim verdiği desteğin karşılığını hükümetten isteyecek  ve alacaktır. Müreffeh, sağlıklı demokratik, hukuk ülküsünden ayrılmayan ve eşitlikçi bir Türkiye herkesin özlemidir.”

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.