TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mungan: Bir çok hekim bir hiç uğruna yiytirildi

Gözü dönmüş kişiler tarafından katledilen Dr. Aynur Dağdemir, Dr. Ersin Aslan ve Dr. Kamil Furtun, ÇÜ Tıp Fakültesi önünde anıldı

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2015 18:14
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2015 17:14
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Mungan: Bir çok hekim bir hiç uğruna yiytirildi

Mungan: Bir çok hekim bir hiç uğruna yiytirildi

 

 

ADANA(İLKHABER) - ÇÜ Tıp Fakültesi önünde bir araya gelen Adana Tabip Odası, SES ve Dev Sağlık İş yöneticileri, akademisyenler ve öğrenciler bir hiç uğruna yitirilen Dr. Aynur Dağdemir, Dr. Ersin Arslan ve Dr. Kamil Furtun için saygı duruşunda bulunarak şiddeti protesto ettiler.

 

2014 yılında 281 kadın, eş, eski eş, sevgili, erkek kardeş başta olmak üzere en yakınındaki erkekler tarafından öldürüldüğünü, 2015 yılının ilk 11 ayında ise bu rakamın 250’yi geçtiğini hatırlatan Adana Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. H. Neslihan Önenli Mungan, şunları söyledi:

“Ne çok hekim yitirildi, bir hiç uğruna… Toplumumuzun yarattığı bir erkek modelinin taammüden cinayetiydi meslektaşımız Dr. Aynur Dağdemir’in ölümü ve diğer kadın cinayetleri, taciz ve tecavüzleri tam da 25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddete Karşı Direniş ve Dayanışma Gününün arifesinde… İşte bu ölümler, tacizler ve şiddet geriye sonsuz bir karanlık, geleceksiz çocuklar, çiçeksiz ve renksiz bir dünya bıraktı. Bir kadın hekim hangi nedenle olursa olsun görevi başındayken öldürülmüşse, aynı anda iki cinayet işlenmiş demektir. Çünkü kadınlar ve hekimler insanı doğurmak-doğurtmak, besleyip-büyütmek, hastalığını iyileştirerek yaşamını sürdürmesini sağlamak gibi asla vazgeçmeyecekleri görevlerini her koşulda, her canlı için hiç bir karşılık beklemeden yerine getiren insanlardır. İşte tüm bu nedenlerle biz hekimler, biz sağlık çalışanları, biz kadınlar Dr. Aynur Dağdemir’i unutmayacağız, unutturmayacağız; kızları, eşi ve hastaları için… Biz hekimler, biz sağlık çalışanları, biz kadınlar Dr. Aynur Dağdemir’i unutmayacağız, unutturmayacağız; geleceği, hayalleri, hekimliğin ve dünyanın onuru için… Ve hesap soracağız. yitirilen tüm kadınlar için… hesap soracağız. Yitirilen tüm hekimler için… Hesap soracağız; bu ölümlere ve şiddete çanak tutan, izin veren, sağlıkta dönüşüm ile hekimleri ve sağlık çalışanlarını köleleştiren, ötekileştirip hasta ve hasta yakınlarına hedef gösterenlerden, hekimini umursamayanlardan, hekimini koruyamayanlardan. Kararlıyız; kadınların, hekimlerin ve sağlık çalışanlarının örgütlü dayanışması ile kadın olarak özgürce hareket edebileceğimiz, hekim olarak özgürce mesleğimizi yapabileceğimiz zamanlara kadar inatla ve inançla haklı mücadelemizi sürdüreceğiz.”

 

                        

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.