TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gözler UKOME’den gelecek haberde

Yavuzlar Dolmuş Kooperatifi Basın Sözcüsü Teyfik Aslan, geçen hafta yapmış oldukları kontak kapatma eylemine vatandaşı daha fazla mağdur etmeme adına son verdiklerini belirtti. Aslan UKOME’den gelecek haberi beklediklerini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2015 18:17
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2015 17:17
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Gözler UKOME’den gelecek haberde

Gözler UKOME’den gelecek haberde

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)-Yavuzlar Dolmuş Kooperatifi Basın Sözcüsü Teyfik Aslan, geçen hafta yapmış oldukları kontak kapatma eylemine vatandaşı daha fazla mağdur etmeme adına son verdiklerini belirtti. Aslan UKOME’den gelecek haberi beklediklerini söyledi.

 Yavuzlar Dolmuş Kooperatifi Basın Sözcüsü Teyfik Aslan, uzun yıllardan bu yana Kiremithane dolmuşları ile yaşadıkları sorunun halen devam ettiğini belirterek, UKOME’nin artık bu sorunu çözmesi gerektiğini söyledi. Teyfik Aslan, 2002 yılından bu yana D-400 Karayolu’nda bulunan Hiltonsa Kavşağı’nın yeniden düzenlenmesi ile Kışla Caddesi giriş yaptıkları yolun kapatıldığını belirterek, “Bu gelişme sonrasında UKOME tarafından şehir merkezinden dönüşte, Borazanlı Kavşak olarak tabir edilen üst geçidi kullanarak depolama alanlarına gitmemiz yönünde geçici karar verildi. Ancak ilgi karar gereği bu güzergahtan çıkarak Optimum alışveriş merkezinin kuzeyinde bulunan Sinanpaşa Mahallesi 4047 nolu sokağı kullanarak Kışla Caddesi’ne girmemiz istendi. Bu güzergah tarihimiz boyunca çalışmadığımız bir yerdir. Bu sokakta alışveriş merkezinin mal sevkiyatı yapılan noktaları bulunmakta olup zaman zaman da gelen TIR ve kamyonların uzun süre trafiği kapatıyor. Burada çeşitli tarihlerde UKOME alt komisyonları da yaptığı çalışmalarda düzeltilmesi gereken bunlara benzer birçok sorun tespit edildi. Sonuç olarak da yapılan bu düzenleme, Kozan Yolu Köprülü Kavşağını kullanamayacağımızdan Karataş Kavşağı Durağı, Metro İstasyonu Durağı, Vergi Daireleri Durağı ve Yüreğir Otogarı durağından yolcu almamız engellendi.” dedi.

Güzergah değişiminin gerçekleşmesi durumunda dolmuş esnafı kadar vatandaşın da mağdur olacağını belirten Teyfik Aslan, “TOKİ Numune Hastanesi, Başkent Hastanesi, Başkent Hastanesi Kışla Yerleşkesi, Çukurova Üniversitesi, Yeni Bölge Adliyesi gibi kentin önemli kurum ve kuruluşlarına gitmek isteyen vatandaşlar bu durumda en az bizler kadar mağdur olacak. Çünkü araçlarımız Merkez Camii Durağı’ndan sonra Kışla Caddesi’ne kadar durmayacak. Bu durumda en fazla güneyden gelecek vatandaşlarımız mağdur olacak, Kışla Caddesi’ne kadar yürümek zorunda kalacak. Bu konuda ilgili muhtarların ve vatandaşların dilekçeleri ile UKOME Başkanlığına başvurduk.” ifadelerini kullandı.

Yapılacak güzergah değişikliği sonucunda ticari faaliyetlerine devam edemeyeceklerini kaydeden Teyfik Aslan, güzergah değişikliğinin Yavuzlar dolmuş esnafının idam fermanı anlamına geldiğini kaydetti. Uzun yıllardan bu yana yaşamış oldukları güzergah sorununun artık çözülmesini istediklerini kaydeden Aslan, Yavuzlar dolmuşunun Adana’da çok önemli bir hat olduğunu söyledi. Özellikle hasta ve hasta yakınlarını taşıdıklarını belirten Aslan, günde ortalama 95 araçla 2 milyon olan Adana nüfusunun 4’te 1’ini taşıdıklarını açıkladı.

Yavuzlar dolmuş esnafı olarak istedikleri güzergahın kendilerini verilmesini beklediklerini kaydeden Aslan, UKOME’den gelecek çözümün kendilerini tatmin etmemesi durumunda bu kez D-400 Karayolu’nu trafiğe kapatacaklarını söyledi. Aslan, UKOME yetkililerinin kendilerine “Biraz daha bekleyin, bu sorunu çözeceğiz.” şeklinde bilgilendirdiğini kaydeden Aslan, “Biz Yavuzlar Dolmuşçuları olarak şehir merkezinden dönüşte D-400 Karayolu’nu takiben İlbey Güneş Caddesi kavşağı hizasından sola dönüp, köprüyü geçtikten sonra sola dönüp 2405 sokaktan geçip sağa dönüş yaptıktan sonra 2414 sokağı takiben Maliye önünden Yüreğir Otogarı’ndan devamlı Kışla Caddesi ve Kazım Başer Caddesi’ni kullanarak depolama alanlarına gitmek istiyoruz.” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.