TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'Kadına Şiddete Hayır' sözleşmesini imzaladılar

Adana’da nikah töreninde bir ilk yaşandı. Dün dünya evine giren 20 çift Mutlu Bir Yuva İçin 'Kadına Şiddete Hayır' sözleşmesi imzaladı.

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2015 18:19
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2015 17:19
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
'Kadına Şiddete Hayır' sözleşmesini imzaladılar

'Kadına Şiddete Hayır' sözleşmesini imzaladılar


Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)-Adana’da nikah töreninde bir ilk yaşandı. Dün dünya evine giren 20 çift Mutlu Bir Yuva İçin 'Kadına Şiddete Hayır'  sözleşmesi imzaladı.

Adana’nın Merkez Yüreğir İlçe Belediyesi tarafından ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ nedeniyle nikah töreni düzenlendi. Yüreğir Belediyesi Evlendirme Dairesi’nde gerçekleşen törende 20 evli çift hazır bulundu. Nikahları kıyılacak çiftlere önce Mutlu Bir Yuva İçin 'Kadına Şiddete Hayır'  sözleşmesi okutuldu. Ardından ise Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan’ın nikah kıydığı 20 çift ‘Kadına Şiddete Hayır’ sözleşmesi imzaladı. 

SÖZLEŞMEDE ŞU İFADELER YER ALDI
Evlenecek çiftler önce, “Ailemizin temelini atarken; çıkacak sorunlarımızı sevgi dilini kullanarak çözüm yolları geliştireceğime, çocuklarımızın iyi yetişmesi için evimizin sıcak, sevimli ve mutlu bir ortam olmasını sağlayacağıma, ortak ideallerimizi ömür boyu sevgi, saygı ve güvene dayalı birlikte yaşamı hedefleyeceğime, hastalıkta ve sağlıkta, iyi günde ve kötü günde eşime asla ve asla şiddet uygulamayacağıma namusun ve şerefim üzerine söz veriyorum” yazan sözleşmeyi okudu. Ardında ise imzalanan sözleşmenin ardından nikahları kıyıldı.

KADINLAR ÖNEMLİ

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, burada yaptığı konuşmada, kadınların önemine dikkat çekti. İmzalanan bu sözleşmeyle kadına şiddetin son bulmasını arzuladıklarını dile getiren Çelikcan, “Kadınlarımızın bizim için ne kadar önemli olduğu ortada. Kadın deyince aklımıza eşimiz, ablamız, teyzemiz ve annemiz gelir. Onunu için kadınlarımız çok değerli. Bizleri dünyaya getiren, yetiştiren, büyüten kadınlarımızdır. Bu anlamda kadınlarımızın da eğitimi bizim için çok önemli. Çünkü kadını eğitirsek toplumun tümünü eğitmiş oluruz. Ben de 4 kız çocuğu babasıyım. O açıdan bu hassasiyetim çok üst noktada. Kız çocuklarımızı lütfen okutalım. Kız çocuklarımızın eğitimine önem verelim. Bizim bölgemiz diğer bölgelerden biraz daha geri ama son yıllarda görüyoruz ki; kız çocuklarımızın okutulma oranı yükseliyor. İnşallah eğitimli kadınlarımızdan çok güzel yuvalar ve çocuklar meydana gelecek. Netice itibariyle huzurlu ve mutlu olacağız” dedi.

HER TÜRLÜ TEDBİR ALINMALI
Kadının şiddet görmemesi için her türlü tedbirin alınmasının hem sosyal devlet anlayışı hem bir insan hakkı olduğuna vurgulayan Çelikcan, herkesin üstüne düşen önemli bir görevin olduğunu aktardı. 25 Kasım Kadına Şiddete Hayır Günü dolayısıyla bir etkinliği bugünden itibaren başlattıklarını aktaran Çelikcan, “Bu; ‘Mutlu Bir Yuva İçin Kadına Şiddete Hayır’ sözleşmesi. Bu sözleşmeyi gelinimiz, damadımız, şahitlerimiz ve belediye başkanı olarak ben imzalayacağım. Evlerinin bir köşesinde duracak. İnşallah bundan sonra kadına şiddeti hiçbir zaman görmeyeceğiz. Olursa bu sözleşmeyi hatırlatıp gereğini yapacağız” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.