TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Faciadan kıl payı dönüldü

Adana’da polis merkezi önüne bomba yüklü araç bırakıldı. Ardından kaçmaya çalışan teröristlerle polisler arasında çatışma çıktı. Bomba yüklü araç fünyeyle patlatıldı.

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2015 18:23
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2015 17:23
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Faciadan kıl payı dönüldü

Faciadan kıl payı dönüldü

 

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)- Adana’da polis merkezi önüne bomba yüklü araç bırakıldı. Ardından kaçmaya çalışan teröristlerle polisler arasında çatışma çıktı. Bomba yüklü araç fünyeyle patlatıldı. Büyük bir gürültüyle patlayan araçtaki bombalar nedeniyle çok sayıda ev ve işyerinin camları kırıldı.

Olay, Adana’nın Merkez Seyhan İlçesi Denizli Mahallesi Şehit Özer Özkaya Polis Merkezi önünde meydana geldi. İddialara göre, saat 05.30 sularında 34 GU 8848 plakalı otomobilin içinde bulunan 2 kişi araçlarını Denizli Polis Merkezi girişine bırakıp kaçmak istedi.  Durumu fark eden polisler kaçan kişileri kovalamaya başladı. Kovalama esnasında yolda pusu kuran teröristler ellerindeki kalaşnikof marka silahla polisleri çapraz ateşe aldı.

HAVA DESTEKLİ OPERASYON BAŞLATILDI

Bir süre devam eden çatışmanın ardından teröristler kaçarak izlerini kaybettirdi. Yaşanan çatışmanın ardından olay yerine çok sayıda Terörle Mücadele, Özel Harekat ve Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri takviye gönderildi. Kaçan zanlıları yakalamak için bölgede helikopter destekli operasyonlar başlatılırken, polis merkezi önüne park edilen araç üzerinde de inceleme başlatıldı.

MUTFAK TÜPÜ LPG'YE BAĞLANARAK BOMBA HALİNE GETİRİLDİ

Olay yerine gelen bomba imha uzmanları otomobilin LPG'li olduğunu ve bagaja konulan mutfak tüpünün de LPG'ye bağlanarak bomba haline getirildiğini belirledi. Teröristlerin bu düzeneği uzaktan kumanda ile patlatıp polis merkezine büyük bir zarar vermek istedikleri belirlendi. Bomba imha uzmanları hemen harekete geçerek saat 07.05'te kontrollü bir şekilde otomobili patlattı. Nöbetçi polisin dikkati sayesinde olası bir facianın önüne geçilmiş oldu.

EĞİTİME ARA VERİLDİ 

Polis merkezi önüne bırakılan bomba yüklü otomobilin kontrollü infilak ettirilmesinin ardından olay yeri yakınındaki ilkokulda güvenlik nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.