TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Küçükcan: Yeni hükümet reformları sürdürecek

AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Talip Küçükcan, 64. Hükümetin demokratikleşme reformları ve kalkınma projeleri ile Türkiye'yi daha ileriye taşıyacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 26.11.2015 17:58
Haber Güncellenme Tarihi: 26.11.2015 16:58
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Küçükcan: Yeni hükümet reformları sürdürecek

Küçükcan: Yeni hükümet reformları sürdürecek

 

 

ADANA (İHA) - AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Talip Küçükcan, 64. Hükümetin demokratikleşme reformları ve kalkınma projeleri ile Türkiye'yi daha ileriye taşıyacağını söyledi.
Milletvekili Küçükcan yaptığı açıklamada, Ahmet Davutoğlu Başbakanlığında kurulan 64. Hükümetin yetkin, deneyimli, birikimli ve vizyoner bakanları bünyesinde bulundurduğunu, bu kadrolarla hükümetin 2002'den bugüne sürdürülen hizmetlere kesintisiz devam edeceğini ve yeni projelerle Türkiye'yi geleceğe taşıyacağını belirtti.
AK Parti hükümetlerinin reformist bir ruhla demokratikleşme hamleleri başlatarak bunları sürdürdüğünü, diğer yandan güvenlik tehditlerine karşı da gerekli önlemleri aldığını belirten Küçükcan, "64. Hükümetin önemle üzerinde duracağı konulardan biri içeriden ve dışarıdan ülkemize yönelik tehditlere karşı gerekli önlemleri alarak uygulamak. Ancak bunu yaparken sivil özgürlükler ve demokrasiden taviz vermemek olacaktır. Hükümet programına bu hassasiyetin yansıdığı açık. Türkiye'de her kesimin hakkı ve hukuku korunacak, kimse ötekileştirilmeyecek ve hak mahrumiyeti yaşamayacaktır. Hükümet temel hak ve hürriyetlerin daha iyi kurumsallaşması ve korunması için her türlü tedbiri alacaktır" dedi.

"KÜLTÜR, MEDENİYET VE ÇEVREYE DUYARLI OLACAĞIZ"
Milletvekili Küçükcan, açıklamasında 64. Hükümetin insan, doğa, kültür ve çevreye duyarlı olmayı sürdüreceğini, Türkiye topraklarında yeşeren medeniyet değerlerine sahip çıkacağını belirterek şunları söyledi:
"Kalkınma hamlemizin temelinde insan, toplum ve çevre yatmaktadır. Bunlar kültür ve medeniyet anlayışımızı da yansıtmaktadır. Dolayısıyla kalkınma ve büyüme derken insan ve çevre duyarlılığını gözetmeyen bir yaklaşımı değil tam tersine kültürel kodlarımızı hayata yansıtan bir anlayışla hareket edeceğiz. Anadolu'nun zengin birikimi modernite ile harmanlanarak, kimliğinden bir şey kaybetmeden ancak günün ihtiyaçlarını da karşılayacak biçimde yorumlanacak ve hayata aktarılacaktır."
Milletvekili Küçükcan, 64. Hükümetin Türkiye ve Adana için bir şans olduğunu belirterek, Türkiye'nin her köşesine ayrım gözetmeksizin hizmet götürüleceğini belirtti. Bakanlar Kurulu'nda yer alan her bakanın ve bilhassa Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı'nın da hem Türkiye hem de Adana için bir önemli bir fırsat ve şans olduğunu, Bakan Sarı'nın eğitimi, donanımı, vizyonu ve ülke sevdası ile politika üreteceğini belirtti.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı'nın Adana'nın beklentilerine cevap verecek birikim ve iradeye sahip olduğunu da belirten Küçükcan, Adana'nın bütün unsurları ile Bakan Sarı’nın yanında olması, ona sahip çıkması ve destek vermesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.