TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Öğrenciler işsiz kalmak istemiyor

YÖK'ün açıkladığı pedagojik formasyon kontenjanını az bulan Çukurova Üniversitesi öğrencileri Rektörlük önüne yürüyüş yaparak kontenjanın arttırılmasını istedi.

Haber Giriş Tarihi: 26.11.2015 18:03
Haber Güncellenme Tarihi: 26.11.2015 17:03
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Öğrenciler işsiz kalmak istemiyor

Öğrenciler işsiz kalmak istemiyor

 

 

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)- YÖK'ün açıkladığı pedagojik formasyon kontenjanını az bulan Çukurova Üniversitesi öğrencileri Rektörlük önüne yürüyüş yaparak kontenjanın arttırılmasını istedi. Günlerdir imza kampanyası ve bildiri dağıtımı yapan öğrenciler topladıkları 1055 imzayı rektörlük yetkililerine teslim etti.

Öğrenciler öğlen saatlerinde Üniversite içerisinde bulunan Karadeniz Kafe önünde toplandı. Buradan Rektörlük binasına kadar yürüyüş düzenleyen öğrenciler önce hazırladıkları basın metnini okuyarak basın açıklaması yaptı. Öğrenciler adına konuşan Aylin Han, yıllardır emek verip kazandıkları bölümlerden mezun olduklarında işsiz kalmak istemediklerini aktardı. Bu yıl Çukurova Üniversitesi'nden sadece 200 kişinin programa dahil olacağını dile getiren Han, bunun her bölüm için 10 kişi olduğunu söyledi. Fen Edebiyat, Güzel Sanatlar ilahiyat fakültelerinde ve BESYO'da okuyan öğrenciler olarak iş bulma kaygısı ile okuduklarını belirten Han, "Geleceğimizin karartılmaması için herkesi kapsayacak şekilde koşulsuz ve parasız pedagojik formasyon programı kontenjanı açılmasını istiyoruz" dedi.

İmzaları teslim ettikten sonra Rektörlükle konuşan öğrenciler kontenjanla ilgili kararı Rektörlüklerin verdiğine dair bir yazı gelmediğini söylediğini aktardı. Öğrenciler, Çukurova Üniversitesi’ne ayrılan 200 kişilik kontenjanın arttırılması için YÖK’e başvuruda bulunduklarını söyleyen Rektörlük’ün, kendileri belirlese dahi öğrencilerin tamamına kontenjan verilemeyeceğini, sayı arttırılmakla beraber yine 2-3 bin kişiye kontenjan verileceğini söylediğini aktaran öğrenciler öğrencilerin tamamına kontenjan verilmesini talep ettiklerini söylediklerini belirtti.  Han, “YÖK her sene keyfi bir biçimde bu program değiştiriyor. Geçen sene adeta seçim kampanyasına ve para kaynağına dönüştürmek adına 54 bin kişiye formasyon verilirken bu yıl bu sayı 15 bin kişiye düşmüş durumda" şeklinde konuştu.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.