TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Engellilerin sesini duyun

Adana’da bulunan Kardelen Engelliler Derneği, engellilerin kurmuş oldukları derneklerin ekonomik sıkıntılar karşısında kapanma tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 26.11.2015 18:04
Haber Güncellenme Tarihi: 26.11.2015 17:04
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Engellilerin sesini duyun

Engellilerin sesini duyun


 

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)- Adana’da bulunan Kardelen Engelliler Derneği, engellilerin kurmuş oldukları derneklerin ekonomik sıkıntılar karşısında kapanma tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu söyledi.

Adana’da engellilerin ekonomik, sosyal, kültürel ve mesleki hak ve çıkarlarının korunup geliştirilmesi amacıyla kurulan Kardelen Engelliler Derneği, engelli derneklerinin durumuna dikkat çekti. Gazetemize açıklamalarda bulunan Dernek Genel Sekreteri Halil Taş, engellilerin toplumda yok sayıldıklarını belirterek, derneklerinin olanaklarını zorlamasına rağmen ekonomik sıkıntıları atlatamadığını söyledi. Derneklerinin kapanma riski ile karşı karşıya kaldığını kaydeden Taş, düştükleri durumun devletin ayıbı olduğunu dile getirdi.

Yönetim Kurulu Başkanı Halil Tonguz ise, derneklerinin Avrupa Birliği Projesi olan “Engelleri Kaldırıyoruz” projesi kapsamında kurulduğunu belirterek, bu güne kadar hayata geçirdikleri iki ayrı proje ile yurt içi ve yurt dışında başarılar kazandıklarını hatırlattı. Ancak derneklerinin başarılarına rağmen yok sayıldığını öne süren Tonguz, Adana’da büyükşehir ve ilçe belediyelerinden talep ettikleri randevulara ilişkin cevap dahi alamadıklarını ileri sürdü.

Dernek kiralarını dahi ödeyemeyecek duruma düştüklerini belirten Tonguz, “Derneğimiz üyeleri ile birlikte engellerine rağmen gülmeye çalışan engelli dostlarımızla birlikte kurduğumuz bir yer iken, bu gün ekonomik sıkıntılarından dolayı icra riski ile karşı karşıya gelmiştir. Ne Valilik ne de belediyeler sesimizi duymuyorlar. Derneğimizin durumu Adana’nın ayıbıdır” diyerek, seslerinin duyulması çağrısında bulundu. 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.