TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tahir elçi için yürüdüler

Adana'da Emek ve Demokrasi Güçleri, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesini yürüyüşle protesto etti.

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2015 20:27
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2015 19:27
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Tahir elçi için yürüdüler

Tahir elçi için yürüdüler


 

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)-Adana'da Emek ve Demokrasi Güçleri, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesini yürüyüşle protesto etti.

Adana'da Emek ve Demokrasi Güçleri, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin katledilmesini protesto etmek amacıyla İnönü Parkı'nda bir araya geldi. "Korkmuyoruz. Hepimiz Tahir Elçi'yi" pankartını ve Tahir Elçi'nin fotoğraflarını taşıyan kitle alkış ve sloganlarla Atatürk Parkı'na yürüdü. Yürüyüşe, Adana Barosu'na bağlı avukatlar, KESK, DİSK, HDP, HDK, ÇHD, TTB, TMMOB, Halkevleri, Alevi kurumları üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yürüyüş sonrası Atatürk Parkı'na gelen kitle adına Adana Barosu Başkan Yardımcısı Murat Loğoğlu basın açıklaması metini okudu. Tahir Elçi'nin olay sırasında hedef alınarak planlı bir şekilde suikaste uğradığını dile getiren Loğoğlu, Tahir Elçi'ye yapılan saldırının barışa, kardeşliğe, özgürlüğe ve hak savunuculuğuna yapıldığını savundu. Loğoğlu, "Yaşananlar gösteriyor ki bu ülkede demokrasi ve barış yanlısı muhaliflere ya tutuklanarak esir alınma ya da ölüm seçeneği dayatılmaktadır. Barış, özgürlük, eşitlik ve adalet için haykırmaya ve daha güçlü bir kararlılıkla mücadele etmeye devam edeceğiz. Hepimiz barışın elçisi Tahir Elçi'yiz" dedi.

Konuşma ardından kitle 5 dakikalık oturma eylemi yapıp daha sonra sessizce dağıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.