TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

1 ton kağıt atıktan 17 ağaç kurtulur

Türk Pop Sanatçısı Zeliha Sunal, Adanalılara geri dönüşümün faydalarını anlattı

Haber Giriş Tarihi: 30.11.2015 08:27
Haber Güncellenme Tarihi: 30.11.2015 07:27
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
1 ton kağıt atıktan 17 ağaç kurtulur

ADAN A (İLKHABER) - Adana Optimum Alışveriş Merkezi’nin televizyoncu ve şarkıcı Zeliha Sunal ile gerçekleştirdiği etkinlikte şarkılarının yanı sıra Adanalılara geri dönüşüm konusunda tüyolar verdi. Geri dönüşüm konusunda Adanalıları bilinçlendirirken müzik dinletileriyle eğlendirdi.

Temiz ve sürdürülebilir çevre için yaklaşık çeyrek yüzyıldır çalışma yürüten Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı (ÇEVKO) 2016’yı atak yılı ilan etti. ÇEVKO’nun Gönüllü Elçisi olan televizyon sunucusu ve Türk pop müziği sanatçısı Zeliha Sunal,  yerel yönetimler ve lisanslı firmalarla işbirliğiyle ülke genelinde ambalaj atıklarının yüzde 44’ünün geri dönüşümünü sağladıklarını, yeni yılda 4 puanlık artışla bu rakamı yüzde 48’e çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Daha yeşil bir dünyanın kadınların desteğiyle mümkün olacağını vurgulayan Zeliha Sunal, “Geri dönüşüm evden başlıyor, çünkü geri dönüşümü mümkün olan ambalaj atıkları, çöple karıştırıldığında ekonomiye kazanımı güçleşiyor” dedi. 

Adanalılarla geri dönüşüm bilgilerini paylaştı
Pipetlerden saklama kutusu yapma, kaçık çoraplardan bulaşık süngeri elde etmeye kadar birçok atığın değerlendirmesi konusunda sergilediği ilginç çalışmalarla tanınan Sunal, Adana Optimum ve  5M Migros’un işbirliğiyle düzenlenen etkinlikte ambalaj atıklarından dönüştürdüğü oyuncak, kalemlik, vazo, saklama kutuları gibi objeleri ziyaretçilere hediye etti. Zeliha Sunal, 1 ton atık kağıdın geri dönüşümünün sağlanmasıyla 17 ağacın korunduğuna dikkat çekerek, ÇEVKO'nun atık plastiklerin geri dönüşümüyle yapılan teşekkür plaketini Optimum AVM yönetimine sundu.

1.5 milyar lirayı çöpten çıkardık
Hedef kitle olarak daha çok kadınlara ağırlık veren ve hemcinslerine ambalaj atıklarının kaynağında ayrıştırılmasının önemini anlatan Zeliha Sunal,  “Atıkların geri dönüşüme kazandırılmasıyla çevresel değerler korunurken; enerji ve kaynak kullanımında sağlanan tasarruf ile ülke ekonomimiz yılda yaklaşık 1.5 milyar lira kazanıyor” dedi.

Geri dönüşüm evden başlıyor
Tüketimin sürekli olduğunu, ambalaj atıklarının da buna paralel arttığını kaydeden Zeliha Sunal, bir evden her gün yaklaşık 1.5 kilo çöp çıktığını, bunun yüzde 20-25’inin dönüştürülebilir olduğunu vurguladı. Ambalaj atıklarının çöplerden ayrı şekilde değerlendirilmesinin çok büyük önem taşıdığını anlatan Zeliha Sunal hem öğretti, hem eğlendirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.