TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tarih tekerrürden ibaretmiş!

İLKHABER Gazetesi Şanlıurfa Temsilcisi Sedat Atilla, 1995 yılında dönemin Valisi Ziyaeddin Akbulut’un elinden aldığı ödülü, 20 yıl sonra bir daha aldı

Haber Giriş Tarihi: 30.11.2015 08:31
Haber Güncellenme Tarihi: 30.11.2015 07:31
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Tarih tekerrürden ibaretmiş!

Sedat ATİLLA

ŞANLIURFA (İLKHABER) - Şanlıurfa Gazeteciler Derneği Yerel ve Yaygın Medya buluşmalarının 4'üncüsü Dedeman Otel’de geniş katılım ile gerçekleştirildi.

Protokol konuşmalarında medyanın önemi ve yaşadığım şehre katkısına değinildi. Dedeman oteldeki programda konuşmacılar medyanın toplumun vicdanı olduğu vurgusu yapıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Şanlıurfa gazeteciler Derneği Başkanı Kamil Güler “Yerel medya yaygın medya buluşuyor etkinliğinde Emekli Emniyet Müdürü Yaşar Durmaz ‘’Polis medya ilişkileri’ ’konusunda gazeteci Metin Eroğlu ise ‘’ilkeli ve doğru habercilik ‘’konusunda Şanlıurfa’da görev yapan gazetecilerle ve katılımcılarla bilgilerini paylaşacak. Bülent Okutan gazetecilik Yarışması’nı düzenlememizde amacımız Şanlıurfa basınının gelişmesine katkıda bulunan yerel medya mensuplarının çalışmalarını desteklemek ve yerel basında kaliteyi yükseltmek hayatta olmayan Urfa’nın yetiştirdiği gazetecileri anmak ayrıca meslekten emekli olmuş Urfa basınına katkıları olmuş değerlerimizi mesleğe yeni başlayan gazetecilere tanıtmayı amaç ettik ‘’şeklinde konuştu.

'MEDYA TOPLUMUN VİCDANIDIR'

Şanlıurfa büyükşehir belediye başkanı Nihat Çiftçi  “Bülent okutan Şanlıurfa’da önemli bir ödül Bülent okutan Şanlıurfa için önemli birisidir onun adına ödül töreni düzenlenmesi isabetlidir bir toplumun gözü kulağı vicdanıdır medya eğer bu sesi doğru olarak verirsek kazanan Şanlıurfa olacak ‘’dedi.

MEDYA KURUMLARLA HALK ARASINDA KÖPRÜ GÖREVİ GÖRÜYOR'

Şanlıurfa Eski Valisi Ziyaddin Akbulut’unda katıldığı programda medyanın halk ve kurumlar arasında köprü görevi gördüğüne vurgu yapıldı. Şanlıurfa eski Valisi Ziyaddin Akbulut yaptığı konuşmada ‘’Mutlu bir buluşmadayız Şanlıurfa’ya yıllar sonra geldim güzel bir buluşma oldu özlemiştim Urfa’yı basın mensuplarını Urfa valiliğimin üzerinden uzun bir sure geçti.25 yıl geçmiş bugün ŞURKAV’ın programı için Şanlıurfa’ya gelmiştim ancak böyle bir programı duyunca davete icabet ettim medya halk arasında köprü oluşturuyor medyada görev alan arkadaşlarımı Urfa’nın tanıtımına desteklerinden dolayı kutluyorum tebrik ediyorum Bülent okutanı rahmetle anıyorum birlikte çok çalıştık insanlar yapılan hizmetlerle anılıyor kamil beye teşekkür ediyorum beni bu programa davet etti ve bende seve seve katıldım ‘’ifadelerini kullandı.

'ŞANLIURFA 2 YILDA CİDDİ PROVOKASYONLARDAN GEÇTİ'

Programa katılan Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Şanlıurfa’nın son 2 yılda  önemli imtihanlarla karsı karsıya geldiğini hatırlatarak ‘’Ama  bunlara karsı Urfa’nın yapısı sağduyusu galip geldi. Birliğini beraberliğini sükûnetini bozmadı ve sosyal yapısına sosyolojisinde bir yırtılma olmadı. Şüphesiz bunda yerel medyanın katkısı büyük oldu. Burada olan ve olmayan medyamızı tebrik ediyorum teşekkür ediyor. Bülent okutan basınımıza çok önemli değerler vermiştir Bülent okutanın hem değerlerini taşımak ve yaşatmak önemlidir. Bugünkü programda da Bülent Okutan’ı  bir kez daha hatırlamak çok önemli” dedi.

Gazeteci Kendi Düşüncesini Karşısındakine Satandır

Şanlıurfa Gazeteciler Derneği Bülent Okutan Gazetecilik Ödülleri töreninde Asparagas kitabi yazarı Metin Eroğlu ile eski emekli Emniyet Müdürü Yaşar Durmaz meslektaşlarına bir konferans verdi. Konferansta Metin Eroğlu Gazetecilik konusunda bilgi ve tecrübelerini aktarırken, emekli Emniyet Müdürü Yaşar Durmaz’da Polis-Medya ilişkisi hakkında bilgi verdi.

Şanlıurfa Gazeteciler Derneği Bülent Okutan Gazetecilik Ödülleri töreninde Asparagas kitabi yazarı Metin Eroğlu ile eski emekli Emniyet Müdürü Yaşar Durmaz meslektaşlarına bir konferans verdi. Konferansta Metin Eroğlu Gazetecilik konusunda bilgi ve tecrübelerini aktarırken, emekli Emniyet Müdürü Yaşar Durmaz’da Polis-Medya ilişkisi hakkında bilgi verdi.
EN BÜYÜK SIKINTIYI SAHADAKİ MUHABİRLER ÇEKİYOR

Dedeman Otel’deki ödül töreninde konuşan Emekli Emniyet Müdürü Yaşar Durmaz;  “En büyük sıkıntı sahadaki muhabirlerimizin çektiği sıkıntıdır. Ben eski bir emniyet mensubu olarak söyleyebilirim ki yerel ve ulusal basınla hiçbir zaman kötü bir diyaloğum olmadı. Sebebi de şu, ben polistim, işimi yaptım. Basının çalışmasına ve görevine saygı duydum. Onlarda bizim çalışmalarımıza saygı duydu. Bu ilişki karşılıklı sevgi ve saygı içerisinde oldu. Halkın içinde saygın bir yerde olma her teşkilatın istediği gibi, polis teşkilatında en temel isteğidir. Medyayla polis arasındaki ilişkinin temelinde, bilgi paylaşımı vardır.  Medya ve polis arasındaki ilişkiler zaman zaman birbirine karşı olmuştur. Medya mensupları işlerini yapmak, haber toplamak zorundadırlar. Polis ve basın ilişkisini düzenleyen bir mevzuat yok. Sonuç olarak polis ile medya arasındaki anlaşmazlığın temelinde düzensizlik ve bilinçsizlik vardır’’ şeklinde konuştu.
Gazetecileri “Kendi düşüncesini karşısındakine satan adam” olarak tanımlayan Gazeteci-Yazar Metin Eroğlu ise “Gazeteci kendi düşüncesini karşısındakine satan adamdır. Muhabir ise, yaşanan olayı, yaşandığı haliyle yalın, yorumsuz, tarafların bütün düşüncelerine yer vererek servis eden insandır. Düşünmeyi her zaman vatandaşa bırakacaksın. Gazeteci kendi düşüncesini satar ama muhabirin öyle bir hakkı yoktur. Bugün geldiğimiz noktada gazeteler iki ayrı tarafa bölünmüş durumdadır. Karşıtlar ve yandaşlar diye. Biz gazeteciler hep aynı dili konuşur, aynı duyguları paylaşırız. Biz basın mensupları iyi anlaşacağız. Tamamen çıkarsız, menfaatsiz duygular üzerinde bu mesleği inşa edersek, çok farklı yerlerde olacağız. Yazdığı haber yüzünden tutuklana meslektaşlarımız var, elbette hoş bir durum değildir” ifadelerini kullandı.

Duayen Gazeteci Sedat Atilla'ya Vefa Ödülü

Şanlıurfa Gazeteciler Derneği’nin düzenlediği ‘’Bülent Okutan Gazetecilik Yarışması Ödül Töreni’’ninde usta gazeteci Sedat Atilla’ya vefa ödülü verildi.

1972 yılında gazetecilik mesleğine başlayan ve hala aktif olarak mesleğini İlkhaber Gazetesi’nde Şanlıurfa Temsilcisi olarak sürdüren Sedat Atilla, ödülünü Şanlıurfa eski Valisi Ziyaeddin Akbulut’un elinden aldı. Gazeteci Atilla, ödül töreninde yaptığı konuşmada, 1995 yılında Şanlıurfa’daki bir ödül töreninde dönemin Şanlıurfa Valisi Ziyaeddin Akbulut’tan ödül aldığını söyledi. 1995 yılındaki o anlar bugün an ve an yaşandı. ATV, Kanal 6, BRT, HBB, Sabah, Tercüman, Star, Güneş, Hürriyet, Anadolu Ajansı, Türk Haberler Ajansı gibi medya kuruluşlarında görev yapan duayen Gazeteci Sedat Atilla’nın 1995 yılını hatırlatması, eski Vali Akbulut’a duygulu anlar yaşattı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.